1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

News

Uniunea Europeană a poziţionat cu succes sateliţi pentru sistemul de navigare Galileo

Uniunea Europeană a reuşit să poziţioneze cu succes sateliţi prin Galileo. Sistemul este finanţat integral de Comisia Europeană şi este pus în practică de Agenţia Spaţială Europeană, iar utilizatorii vor putea naviga cu ajutorul lui Galileo din octombrie anul viitor.

28 iul, 2013 | Rador

Cu ocazia unei demonstraţii publice la Fuccino, în Italia, vicepreşedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, a anunţat stabilirea cu succes a poziţiei cu ajutorul actualilor patru sateliţi Galileo. Această stabilire a poziţiei, longitudine, latitudine şi altitudine este o dovadă concretă că programul de navigaţie prin satelit are capacitatea de a transmite date de poziţionare foarte precise la dispozitivele de navigaţie din autovehicule sau la alte receptoare, afirmă specialiştii europeni.

Galileo este interoperabil şi compatibil cu GPS. În plus, proprietăţile sale îmbunătăţite îl fac mai uşor de interceptat şi de menţinut, precum şi mai rezistent la interferenţe şi reflecţii.

Pe 21 octombrie 2011, din Guyana Franceză, cu o rachetă de lansare Soyuz, Europa făcea un pas important în istoria sa prin plasarea pe orbită la 23.000 de kilometri a primilor doi sateliţi operaţionali Galileo. Astăzi, Galileo este considerat singurul sistem în întregime civil, în comparaţie cu cel american GPS sau cel rusesc GLONASS, acestea aflându-se sub control exclusiv militar.

Galileo este finanţat integral de Comisia Europeană şi este pus în practică de Agenţia Spaţială Europeană. Prin plasarea sateliţilor pe orbite cu o mai mare înclinare faţa de planul ecuatorial, Galileo obţine, de asemenea, o mai bună acoperire la latitudini înalte, prin urmare va fi deosebit de valoros pentru utilizatorii din Europa de Nord, o zonă care în prezent nu este bine acoperită doar prin sistemul american GPS.

Lansarea primelor servicii este prevăzută pentru octombrie 2014. Utilizatorii frecvenţi se vor putea bucura de o mai bună navigaţie prin satelit. Galileo le va permite utilizatorilor să-şi cunoască poziţia exactă în timp şi spaţiu, la fel ca sistemul militar GPS, însă cu o mai mare precizie şi fiabilitate decât aceasta, susţine Comisia Europeană. Iată de ce, Uniunea Europeană crede că a realizat un mare succes.

Sistemul de recepţie prin sateliţii Galileo poate fi utilizat de către serviciile de urgenţă pentru transporturile critice sau în sectorul energetic al telecomunicaţiilor şi al apărării. Semnalele emise prin sateliţii europeni sunt criptate şi rezistente la bruiaj, susţin experţii. Ele vor fi limitate la utilizatorii autorizaţi de guverne pentru aplicaţiile sensibile ce necesită un nivel ridicat de continuitate.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO