1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Extern

Uniunea Europeană va ancheta Turcia dacă practică o politică de dumping pe piața oțelului

Comisia Europeană a anunţat joi că a deschis o anchetă pentru a stabili dacă Turcia practică o politică de dumping când vine vorba de exporturile sale de produse plate din oţel în Uniunea Europeană, într-un moment în care industria siderurgică din Europa se confruntă cu o scădere semnificativă a cererii, transmite Reuters, citată de Agerpres.

14 mai, 2020 | Agerpres

Turcia a fost în 2018 principala sursă pentru importurile de produse plate din oţel în UE, cu o creştere de 65% până la 6,17 milioane tone comparativ cu 2017.

"Investigaţia va stabili dacă produsele care vor face obiectul anchetei au fost importate la preţuri de dumping şi dacă importurile la preţuri de dumping au provocat prejudicii industriei siderurgice din UE", a informat Comisia într-un comunicat publicat în Jurnalul Oficial.

Industria siderurgică europeană a suferit anul trecut o lovitură serioasă, consumul de oţel coborând cu 5,3%, cea mai proastă performanţă înregistrată după 2012, potrivit asociaţiei Asociaţiei Europene a Producătorilor de Oţel - Eurofer.

Pandemia de COVID-19 a dat o lovitură suplimentară activităţii unor sectoare cheie pentru consumul de oţel, precum constructorii de automobile care şi-au închis uzinele, ceea ce a determinat o serie de producători de oţel, precum ArcelorMittal, să închidă furnalele.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO