1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

News

Uniunea Transportatorilor a sesizat Comisia Europeană în legătură cu scumpirea tarifelor RCA

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a sesizat Comisia Europeană şi Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere (IRU) cu privire la 'colapsul iminent al sistemului RCA/Carte verde din România', în condiţiile în care tarifele încep de la 3.000 euro şi trec de 25.000 de euro pentru un camion cu cinci ani vechime, susţin reprezentanţii UNTRR într-un comunicat remis luni AGERPRES.

14 dec, 2015 | Agerpres

Reprezentanţii UNTRR solicită celor două instituţii găsirea unor soluţii imediate pentru evitarea blocării acestei pieţe, deoarece 'costul RCA a crescut cu minim 300% din 2014 până în prezent'.

'Având în vedere că asigurarea RCA - Carte verde este obligatorie pentru toate autovehiculele care circulă pe drumurile publice, din România sau din orice altă ţară semnatară a Sistemului Carte verde, aceasta nu ar trebui să te împingă în faliment sau la imposibilitatea de a plăti valori uriaşe RCA, ajunse să egaleze valoarea autovehiculului asigurat. 1 ianuarie 2016 marchează aplicarea Solvency II, ceea ce va conduce la o nouă majorare a costurilor asigurărilor RCA/carte verde', se menţionează în comunicat.

Astfel, reprezentanţii UNTRR solicită sprijin organizaţiilor şi autorităţilor internaţionale în vederea identificării unor soluţii, pentru ca transportatorii şi posesorii de autovehicule să plătească 'sume normale pentru România'. România este printre ultimele ţări din UE în privinţa PIB pe cap de locuitor.

'Imposibilitatea firmelor de transport de a plăti aceste sume astronomice pentru RCA va conduce la falimentul firmelor mici de transport rutier şi la mutarea în alte ţări a firmelor medii şi mari de transport rutier din România, iar cei care vor rămâne în sistem vor ajunge să plăteasca tarife de peste 1.000 euro pentru un Logan. Lipsa de măsuri ale autorităţilor faţă de piaţa RCA din România aduce această piaţă aproape de colaps', mai susţin reprezentanţii UNTRR.

Pentru a evita situaţia, UNTRR îi invită pe toţi cei interesaţi şi afectaţi la mitingul de protest pe care îl organizează marţi, 15 decembrie 2015, ora 10,00, în Piaţa Constituţiei.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 14.000 membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO