Universitatea de Vest Timişoara, în topul celor mai bune instituţii academice internaţionale – QS World University Rankings

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) se numără printre cele mai bune 50 de instituţii de învăţământ superior din ţări din Europa şi Asia Centrală, într-un top 100 lansat joi de QS Quacquarelli Symonds, editorul QS World University Rankings.
Economica.net - joi, 18 dec. 2014, 12:15
Universitatea de Vest Timişoara, în topul celor mai bune instituţii academice internaţionale - QS World University Rankings

‘Universitatea de Vest din Timişoara este o prezenţă continuă în topurile internaţionale, ocupând poziţii cu adevărat onorabile în rândul celor mai bune instituţii de educaţie şi de cercetare de pe plan mondial. Competiţia nu mai este una internă, ci ne comparăm cu universităţi de renume de peste graniţă. Aceste reuşite se datorează şi faptului că ne dorim mereu să fim mai buni, mai performanţi, mai competitivi’, afirmă prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Potrivit unui comunicat, din România doar alte patru instituţii similare au intrat în top 100, respectiv Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, scrie Agerpres.

Metodologia utilizată pentru evaluarea universităţilor a fost alcătuită de QS Global Academic Advisory Board şi de experţi din regiune. Criteriile au fost selectate astfel încât să reflecte aspectele relevante ale vieţii şi activităţilor universităţilor din această regiune.

S-a ţinut cont de reputaţia academică (30%), de reputaţia angajatorului (20%), de corpul universitar/studenţi (15%), de corpul universitar internaţional (2,50%), de studenţi internaţionali (2,50%), angajaţi cu doctorat (5%), impact online (10%), lucrări per cadru universitar (10%) şi de citări per lucrare (5%).

În regiunea luată în considerare în acest nou clasament au fost luate în considerare 30 de ţări (Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Georgia, Ungaria, Kazahstan, Kosovo, Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan).

În procesul de elaborare a acestui clasament pilot 100 s-a intrat în contact cu 368 de universităţi din cele 30 de ţări menţionate.

Printre statele din Europa Centrală, pe primele locuri se află Cehia şi Ungaria, urmate îndeaproape de România, care are cinci universităţi în Top 100. Slovacia figurează pentru prima dată în clasamentele QS, cu o universitate în Top 50 şi una în Top 100.

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...