1EUR = 4.7798 RON | Bucureşti 10 º

News

Universitatea din Bucureşti a solicitat din nou Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta

Universitatea din Bucureşti a retransmis marţi, 1 martie 2016, către Ministerul Educației Naționale şi Cercetării Științifice, dosarul care probează verdictul de plagiat dat de comisia de profesori experţi în drept şi de Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti în cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta. 

(update 01 mar, 2016 20:21) Ponta despre decizia Universităţii: România are în 2016 metode tipice anilor "50
"În anii "50 comuniştii veniţi la conducerea Universităţii din Bucureşti dădeau afară oamenii pe criterii strict politice!
În 2011, câţiva securişti au fost impuşi de Băsescu la conducerea Universităţii şi de atunci fac acelaşi lucru - decizii pe criterii strict politice! (de 4 ani se ocupă DOAR de teza mea începută în 1999 şi finalizată în 2003, cu un subiect "Curtea Penală Internaţională" pe care DOAR eu l-am tratat în acei ani. Au făcut o Comisie DOAR pentru mine şi cer retragerea unui titlu obţinut legal DOAR pentru mine). Nu mă consolează faptul că voi câştiga iar în justiţie (aşa cum am mai câştigat deja până acum)! Regret că România are în 2016 metode şi mentalităţi tipice anilor "50, că instituţii fundamentale sunt conduse de oameni "dirijaţi" de propriile lor slăbiciuni şi "schelete din dulap". Şi regret că numele Universităţii este murdărit tocmai de cei care ar trebui să îl apere. Dar sunt bucuros că Facultatea de Drept a refuzat să fie implicată în această răfuială politică! Şi în anii "50 şi în 2016 ticăloşia are şi oameni care nu se lasă speriaţi!", a scris Ponta, pe Facebook.
(update 01 mar, 2016 16:46) Curaj despre posibilitatea retragerii titlului de doctor fostului premier Victor Ponta: Dacă se putea, se făcea
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că i s-ar fi retras titlul de doctor fostului premier Victor Ponta de către MENCŞ dacă s-ar fi putut din punct de vedere legal.

Întrebat dacă pe baza actualului cadru legislativ se poate ridica de către minister titlul de doctor fostului premier, Curaj a răspuns: "Nu. Dacă se putea, se făcea".


Adrian Curaj a spus că Ministerul Educaţiei va consulta cadrul legal şi va veni cu un răspuns la solicitarea Universităţii din Bucureşti de anulare a titlului de doctor fostului prim-ministru.


Ministrul a anunţat că vineri va avea o întâlnire cu Biroul executiv al Consiliului Rectorilor în care se va aborda şi problematica şcolilor doctorale.

Prin adresa menţionată, Universitatea din Bucureşti solicită Ministrului Educaţiei să facă uz de prerogativele pe care i le oferă actuala Lege a Educaţiei nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, şi să dispună anularea Ordinului de Ministru prin care lui Victor Ponta i s-a conferit titlul de doctor.

Pe această cale, Universitatea din Bucureşti îşi reafirmă fidelitatea faţă de principiul autonomiei universitare, amintind că studiile universitare de doctorat reprezintă ciclul al III-lea de studii universitare.
În consecinţă, Universitatea din Bucureşti consideră că, pe viitor, pentru a întări autonomia universitară, dar şi responsabilitatea academică, rectorii universităţilor ar trebui să aibă dreptul legal de a conferi, dar şi de a retrage titluri și diplome academice, indiferent dacă este vorba de studii de licență, master sau doctorat.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO