Universitatea Harvard vrea să atragă donaţii de 6,5 miliarde de dolari până în 2018

Universitatea Harvard a început o campanie prin care vrea să atragă donaţii în valoare de 6,5 miliarde dolari până în 2018, cea mai ambiţioasă iniţiativă de acest fel derulată vreodată, 45% din fonduri fiind destinate cercetării, personalului academic şi activităţilor de învăţământ.
Economica.net - lun, 23 sept. 2013, 18:13
Universitatea Harvard vrea să atragă donaţii de 6,5 miliarde de dolari până în 2018

Un sfert din bani vor fi utilizaţi ca sprijin financiar pentru studenţi, 20% vor fi investiţi în renovare şi alte lucrări de construcţii, iar 10% vor merge către „noi iniţiative”, au declarat reprezentanţii universităţii americane, citaţi de Bloomberg.

Harvard a obţinut deja promisiun şi donaţii de 2,8 miliarde de dolari în perioada premergătoare lansării publice a campaniei.

Pe lângă extinderea activităţilor de cercetare şi învăţământ, universitatea va renova căminele şi va reporni mai multe proiecte de construcţii îngheţate în urma crizei financiare mondiale din 2008.

Cea mai recentă campanie de finanţare derulată de Universitatea Harvard, începută în 1999 şi desfăşurată pe parcursul a 7 ani, a atras fonduri de 2,65 miliarde de dolari. Harvard este cea mai bogată instituţie de învăţământ din SUA, cu active de peste 30 miliarde de dolari la jumătatea anului trecut.

Harvard a primit recent donaţii de 125 milioane de dolari de la miliardarul elveţian Hansjörg Wyss şi 50 milioane de dolari de la Blavatnik Family Foundation.

Finanţarea suplimentară va ajuta totodată universitatea să recruteze profesori şi cercetători. Aproximativ jumătate din bugetul instituţiei pentru anul fiscal 2012 a mers către compensaţii financiare pentru angajaţi, potrivit raportului anual.

Harvard a atras în anul fiscal 2012 angajamente în valoare de 909 milioane de dolari de la donatori, faţă de 758 milioane de dolari în anul anterior.

Numărul „mega-donaţiilor” de peste 50 milioane de dolari atrase de universităţile americane a crescut puternic în acest an, odată cu creşterea încrederii în economie, potrivit datelor Chronicle of Higher Education.

Universitatea Michigan a atras recent 200 milioane de dolari de la dezvoltatorul imobilar Stephen Ross, iar miliardarul Irwin Jacobs, cofondator al grupului Qualcomm, a donat recent 133 milioane de dolari Universităţii Cornell.

Săptămâna trecută, Frank McCourt, fost proprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers, a donat 100 milioane de dolari Universităţii Georgetown.

Universităţile americane au obţinut în acest an 16 donaţii în valoare de cel puţin 50 milioane de dolari, de peste două ori mai multe faţă de 2012.

Anul trecut, valoarea totală a donaţiilor atrase de instituţiile de învăţământ superior din SUA a crescut cu 2,3%, la 31 miliarde de dolari, uşor sub recordul de 31,8 miliarde de dolari atins în 2008.

Universitatea Stanford a încheiat în 2011 cea mai de succes campanie de atras donaţii derulată vreodată în învăţământul american. Instituţa a atras 6,23 miliarde de dolari, cu mult peste ţinta de finanţare de 4,3 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Profitul operaţional în sistemul bancar a fost de 22,596 miliarde lei, în 2021 – date INS
Profitul operaţional în sistemul bancar a fost de 22,596 miliarde lei, în 2021 – date INS
Profitul operaţional în sistemul bancar a fost, în 2021, de 22,596 miliarde lei, în creştere faţă de cel de 19,462 miliarde lei consemnat cu un an înainte, conform datelor centralizate de......
Prima ieșire publică a unuia dintre cei mai discreți constructori de apartamente din București: Petre Niculae o implică pe fiica lui în Pedro Construct
Prima ieșire publică a unuia dintre cei mai discreți constructori de apartamente din București: Petre Niculae o implică ...
Omul de afaceri Petre Niculae, unchiul lui Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, face prima ieșire publică în presă ...
Drulă: De la 1 ianuarie intră în vigoare vreo 20.000 de pensii ale aleşilor locali
Drulă: De la 1 ianuarie intră în vigoare vreo 20.000 de pensii ale aleşilor locali
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni, la B1Tv, că de la 1 ianuarie ar urma să intre în vigoare 20.000 ...
Pentru premierul britanic, ”epoca de aur” cu China s-a încheiat
Pentru premierul britanic, ”epoca de aur” cu China s-a încheiat
Premierul britanic Rishi Sunak a afirmat luni seară că "epoca de aur" dintre Marea Britanie şi China s-a încheiat, susţinând ...