Universităţile care au cele mai bune facultăţi de Inginerie

Economica.net vă prezintă universităţile acreditate din ţară care oferă cea mai bună pregătire în domeniul Ingineriei în care vreţi să vă formaţi şi să vă specializaţi, potrivit ierarhizării programelor de studii universitare, care a fost realizată de Asociaţia Universităţilor Europene, la iniţiativa Ministerului Educaţiei, şi care este valabilă şi în acest an.
Cristina Şomănescu - lun, 08 iul. 2013, 21:10
Universităţile care au cele mai bune facultăţi de Inginerie

Ierarhizarea programelor de studii ale universităţilor acreditate din România, pe care o puteţi citi în continuare, a fost realizată în 2011 de Ministerul Educaţiei împreună cu experţi din cadrul Asociaţiei Universităţilor Europene (EUA), pe baza datelor transmise de către fiecare instituţie de învăţământ superior, şi este valabilă şi astăzi, au spus pentru ECONOMICA.NET oficialii Ministerului Educaţiei.

Aflaţi din ECONOMICA.NET în ce universităţi din România puteţi dobândi pregătire de excelenţă în specializarea pe care vreţi să o urmaţi.

Două universităţi din ţară oferă pregătire de vârf în Inginerie chimică: Politehnica din Bucureşti şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Universităţile care oferă pregătire riguroasă în Inginerie civilă şi instalaţii sunt: Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Tehnică din Cluj, Politehnica din Timişoara, Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti.

Politehnica din Bucureşti, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Tehnică din Cluj oferă pregătire de vârf în Inginerie electronică şi telecomunicaţii.

Universităţile care oferă cea mai înaltă pregătire în domeniul Ingineriei geologice şi Ingineriei geodezice sunt: Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti.

Cele mai bune şcoli de pregătire în domeniul Mine, petrol, gaze sunt Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti şi Universitatea din Petroşani.

Trei universităţi din ţară oferă pregătire de vârf în Inginerie aerospaţială, autovehicule şi transporturi: Politehnica din Bucureşti, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi Universitatea „Transilvania” din Braşov.

Universităţile la care poţi dobândi cea mai bună pregătire în Ingineria produselor alimentare sunt: Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, Universitatea din Craiova, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Cei care vor să se specializeze în Ingineria sistemelor, calculatoare şi tehnologia informaţiei au de ales între Politehnica din Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Universităţile care oferă cea mai bună pregătire în Inginerie mecanică sunt: Politehnica din Bucureşti, Politehnica din Timişoara, Universitatea Transilvania din Braşov.

Politehnica din Bucureşti oferă cea mai bună pregătire în Inginerie industrială.

Dacă vrei să te specializezi în Mecatronică şi robotică, ai de ales între următoarele universităţi care oferă programe recunoscute în acest domeniu: Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Politehnica din Bucureşti, Politehnica din Timişoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Universităţile care oferă cea mai înaltă pregătire în Ingineria materialelor sunt: Universitatea Tehnică din Cluj, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Politehnica din Bucureşti şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Cei care vor să se specializeze în Inginerie electrică şi energetică au de ales între: Politehnica din Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Transilvania din Braşov, Politehnica din Timişoara.

Academia Tehnică Militară din Bucureşti oferă cea mai bună pregătire în Inginerie genistică, Inginerie de armament, rachete şi muniţii.

Universităţile care oferă cea mai bună pregătire în Ingineria mediului sunt: Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Politehnica din Timişoara, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Politehnica din Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Dacă vrei să te specializezi în Inginerie şi management, ai de ales între: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Politehnica din Bucureşti, Politehnica din Timişoara, Universitatea din Oradea, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Te-ar mai putea interesa și
Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă a fost oprită controlat, exact în perioada minivacanței cu consum redus de energie, în care energia este ieftină sau chiar cu preț negativ
Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă a fost oprită controlat, exact în perioada minivacanței cu consum redus ...
Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă a fost oprită controlat seara trecută și va mai fi repornită după finalul acestei minivacanțe. Nuclearelectrica spune că se fac reparații, dar......
Telemunca şi deconectarea, următoarele piese ale puzzle-ului muncii în Uniunea Europeană
Telemunca şi deconectarea, următoarele piese ale puzzle-ului muncii în Uniunea Europeană
Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale Nicolas Schmit a asigurat în ajunul zilei de 1 Mai că telemunca ...
A treia săptămână de proteste în Georgia: Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc împotriva demonstranţilor
A treia săptămână de proteste în Georgia: Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc împotriva demonstranţilor
Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru ...
4.000 de polițiști de frontieră, prezenți la datorie în minivacanța de 1 Mai și Paști
4.000 de polițiști de frontieră, prezenți la datorie în minivacanța de 1 Mai și Paști
Aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat ...