UNSAR: Numărul poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţei poate depăşi 1,8 milioane, în 2014

Numărul de poliţe PAD - de asigurare obligatorie a locuinţelor - în vigoare la finalul anului 2014 va depăşi pragul de 1,8 milioane, estimează Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare /UNSAR/, potrivit datelor prezentate, marţi, de directorul general al companiei Generali România, Adrian Marin, la Forumul Internaţional de Asigurări FIAR, de la Braşov.
Economica.net - mar, 27 mai 2014, 18:15
UNSAR: Numărul poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţei poate depăşi 1,8 milioane, în 2014

‘Cel mai mare efect al schimbării legislaţiei asupra creşterii numărului de PAD-uri se va vedea în anul 2014. O parte dintre poliţele facultative pentru locuinţe, cu sume asigurate mici, care au venit la reînnoit în piaţă în a doua parte a anului, s-au transformat în PAD-uri (…) Ţinând cont de portofoliul de poliţe facultative care vine la reînnoire şi de rigurozitatea aplicării legislaţiei, estimăm că numărul de poliţe PAD, în vigoare la finele anului 2014, poate depăşi pragul de 1,8 milioane’, a spus Adrian Marin.

La finalul lunii aprilie 2014, erau în vigoare aproximativ 1,16 milioane poliţe obligatorii pentru locuinţe, cu 250% mai multe faţă de aprilie 2013. În primele patru luni ale anului 2014, s-au emis de zece ori mai multe poliţe – aproximativ 450.000 poliţe PAD, faţă de circa 40.000 în perioada similară din 2013.

Din iulie 2013, asigurătorii sunt obligaţi să emită poliţe de asigurare facultativă a locuinţei numai cu franşiza PAD pentru cele trei riscuri: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.

Ulterior implementării măsurii, creşterea pieţei de asigurări facultative a fost anulată, ca urmare a direcţionării către societatea PAID a primei aferente poliţei PAD.

Potrivit legii, toţi proprietarii de locuinţe au obligaţia de a încheia PAD, care oferă acoperire împotriva riscurilor catastrofice – cutremure, alunecări de teren şi inundaţii, în limita sumei asigurate de 10.000 sau 20.000 euro, în funcţie de structura constructivă a locuinţei asigurate. Valoarea primei de asigurare este de 10 şi, respectiv, 20 de euro.

 

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...