1EUR = 4.8736 RON | Bucureşti 8 º

News

Unul din patru români îşi petrece vacanţa de iarnă pe tărâmuri exotice

Unul din patru români a ales să îşi petreacă vacanţa de iarnă pe tărâmuri exotice, plajele de destinaţie fiind cele din Maldive, Cancun, Seychelles sau Phuket, potrivit datelor remise miercuri AGERPRES de Agenţia de turism VarbitTour.

28 dec, 2016 | Agerpres

Pe de altă parte, şase din zece români au ales în perioada sărbătorilor pieţele de Crăciun, precum cele organizate în Budapesta, Viena sau Praga. În aceeaşi categorie intră şi românii care aleg să facă schi la Kopaonik, Tirol sau Bansko.

'Romantismul nu lipseşte din sângele celor care vor ceva mai special, aşa că city break-ul la Paris, Milano sau Veneţia a fost una dintre alegerile românilor care vor petrece sărbătorile peste hotare. Un procent de 15% dintre cei care au ales pachetele VarbitTour preferă destinaţiile româneşti precum Straja, Poiana Braşov, zonele Maramureşului sau Bucovinei', se arată în comunicatul VarbitTour.

Cuplurile sunt cele care aleg să îşi petreacă o vacanţă în afara confortului casei proprii, astfel că 40% dintre clienţii agenţiei provin de pe acest segment. Alături de aceştia se regăsesc familiile cu copii, ce deţin o proporţie de 30%. Doar 20% dintre clienţi sunt tineri de până în 35 de ani, care preferă Crăciunul sau Revelionul pe schiuri sau pe nisipul fierbinte al unei plaje exotice. Părinţii sau bunicii constituie 10% din clienţii agenţiei.

'40 la sută dintre clienţi au ales să îşi rezerve vacanţa de iarnă în luna octombrie, în timp ce 30% au fost ceva mai precauţi şi şi-au rezervat încă din septembrie. Acest lucru ne face să credem că evenimentele din vară nu i-au speriat pe români, iar early bookingul este încă una din opţiunile alese de turiştii noştri', a declarat Cristian Rusu, director executiv VarbitTour.

VarbitTour a fost înfiinţată în anul 1994, în Timişoara, ca şi agenţie tour-operatoare. Este acreditată IATA, cu un grad foarte mare al vânzărilor de bilete de avion. De anul acesta, agenţia are un nou acţionariat, unul dintre scopuri fiind extinderea la nivel naţional, cu ajutorul sistemului online de rezervări.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO