1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

Imobiliare

Unul din patru români trăiește în case lipsite de serviciile unei toalete moderne

Aproape unu din patru români nu locuiau în case deservite de toalete moderne în 2019, cel mai mare raport din UE, care are în total un procent de doar 2% din locuitori care nu au parte de toalete moderne de interior.

 

22 noi, 2020 | ECONOMICA.net

Ca de obicei, România conduce în topul facilităților care lipsesc din locuințe, cu 24,2%, urmată la mare distanță, 13,7% de Bulgaria și de Lituania cu 10% din populație care locuiește în condiții improprii.

Potrivit Eurostat, procentul de 2% din UE e în descreștere de la 3,7% în 2010, în vreme ce România se mișcă foarte încet și nu reușește să ofere un grad satisfăcător de confort locuitorilor săi, care, printre altele, trăiesc și în cele mai aglomerate locuințe din UE, dar situația s-a îmbunătățit față de acum zece ani, când peste 40% dintre locuitorii României stăteau în case fără baie, duș sau toaletă cu apă curentă.

Prin contrast, țări precum Suedia, Luxemburg, Malta, Olanda sau Slovenia au procente de sub 1% dintre locuitori care trăiesc în locuințe care nu au toalete moderne de interior. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO