1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Up România, autorizată de Ministerul de Finanţe să emită tichete sociale de grădiniţă

Up România, fosta Chèque Déjeuner România, a obţinut autorizaţie de la Ministerul de Finanţe pentru emiterea de tichete sociale de grădiniţă. Tichetele sociale se acordă în baza Legii nr. 248/2015, promulgată de Preşedinte în octombrie 2015, care încurajează prezenţa la gradiniţă a copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani. Este a doua companie din piaţa de profil care a primit autorizaţie de la Ministerul de Finanţe să emită tichete sociale pentru grădiniţă. 

Up România are 500 de precontracte cu primării, pe care le va onora după ce autorităţile locale vor formula solicitări pentru beneficiarii identificaţi, spun oficialii companiei. 

ECONOMICA.NET a anunţat în exclusivitate că Edenred va emite tichetele sociale Ticket Junior, acordate de Guvern familiilor cu venituri mici ca să-şi înscrie copiii la grădiniţă. Edenred a anunţat ieri, 5 aprilie, că a primit autorizaţie de la Ministerul de Finanţe să emită aceste tichete.

Citeşte şi Familiile cu venituri mici primesc tichete sociale în valoare totală de 55.5 milioane lei ca să-şi înscrie copiii la grădiniţă

Valoarea tichetului social de gradiniţă este de 50 lei şi se acordă lunar părinţilor dacă preşcolarul frecventează zilnic grădiniţa.

Pentru anul şcolar viitor, 2016 – 2017, cererile de solicitare a tichetelor sociale se transmit de către familii la primărie până la 20 decembrie.

Stimulentele educaţionale acordate sub formă de tichete sociale de grădiniţă au avantaje faţă de o alocare directă de bani, pentru că se reduc considerabil cheltuielile administrative, sunt o garanţie că fondurile alocate vor fi utilizate corect, se poate monitoriza utilizarea lor în reţeaua de magazine special construită de Up România, se asigură returnarea şi rambursarea acestora, se susţine comerţul local de proximitate, conchid oficialii companiei. 

Citeşte şi Primele tichete sociale pentru grădiniţă emise de Edenred vor ajunge la părinţi inainte de Paşti

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO