UPC România va lansa un serviciu audiovizual la cerere la începutul anului 2014

UPC România va lansa un serviciu media audiovizual la cerere, cu denumirea UPC Pay-per-view, pe care vor fi difuzate în special evenimente în direct - concerte, spectacole şi transmisiuni sportive -, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi a CNA.
Economica.net - mar, 10 dec. 2013, 13:28
UPC România va lansa un serviciu audiovizual la cerere la începutul anului 2014

Societatea UPC România SRL a notificat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la lansarea unui serviciu media audiovizual la cerere cu denumirea UPC Pay-per-view.

Potrivit reprezentanţilor CNA, noul serviciu audiovizual UPC Pay-per-view va fi difuzat prin intermediul reţelelor de cablu (CATV) şi de fibră optică ale UPC România.

Prezentă la şedinţa CNA de marţi, Smaranda Rădoi, manager video al UPC România, a spus că acest serviciu la cerere a fost lansat de Liberty Global, Inc., compania mamă a UPC România, şi în alte teritorii.

„Este un serviciu prin care ne dorim să punem la dispoziţia clienţilor noştri evenimente cu precădere în direct: transmisiuni ale unor spectacole, ale unor concerte, transmisiuni sportive. Avem posibilitatea să difuzăm şi filme la cerere. Nu va exista conţinut pentru adulţi (…) Suntem în discuţii cu furnizori de conţinut din România pentru a prelua spectacole de teatru, de balet, de operă, concerte clasice şi nu numai, teatru pentru copii şi chiar şi filme”, a explicat Smaranda Rădoi în faţa membrilor CNA.

Ea a precizat că accesul la acest serviciu va fi condiţionat de cererea clientului. „Accesul va fi condiţionat de operarea unei aplicaţii, care va rula pe platforma noastră de televiziune de cablu. Clienţii vor accesa aplicaţia respectivă, vor parcurge lista de evenimente disponibile şi vor selecta evenimentul pe care şi-l doresc, iar evenimentul ales va fi taxat. Clientul va primi factura desfăşurată cu toate evenimentele pe care le-a solicitat”, a spus Smaranda Rădoi.

Ea a mai spus că nu va exista riscul ca aceste evenimente să fie comandate de copii, precizând că accesul la noul serviciu al UPC va fi condiţionat de introducerea unui cod parental, pe care clienţii şi-l vor putea defini singuri.

Potrivit Smarandei Rădoi, lansarea noului serviciu al UPC România este programată pentru ianuarie-februarie 2014.

Pe de altă parte, UPC România vrea să se lanseze pe piaţa de IPTV şi să retransmită 200 de televiziuni prin intermediul internetului. CNA a aprobat, pe 20 iunie 2013, solicitarea UPC România, însă compania nu a făcut încă un anunţ cu privire la planurile sale în televiziunea IPTV.

Potrivit articolului 74 din Legea audiovizualului, retransmisia de servicii de programe de distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

UPC România este una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii de pe piaţa locală. Compania oferă servicii de televiziune (digitală, prin satelit şi analogică), internet în bandă largă şi telefonie în aproximativ 200 de oraşe. UPC România este afiliată la Liberty Global, Inc.

Te-ar mai putea interesa și
Cod galben de furtună în Oltenia şi Muntenia
Cod galben de furtună în Oltenia şi Muntenia
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o atenţionare cod galben de ploi abundente şi descărcări electrice valabilă pentru regiunile Oltenia şi Muntenia....
Londra, Washingtonul, Ottawa şi Tokyo interzic importurile de aur rusesc
Londra, Washingtonul, Ottawa şi Tokyo interzic importurile de aur rusesc
Marea Britanie, Statele Unite, Canada şi Japonia vor interzice importurile de aur rusesc în noile sancţiuni impuse ca ...
INS: Taxele, impozitele şi contribuţiile sociale au reprezentat 33, % din cheltuielile gospodăriilor în 2021
INS: Taxele, impozitele şi contribuţiile sociale au reprezentat 33, % din cheltuielile gospodăriilor în 2021
Impozitele asupra veniturilor, contribuţiile la bugetele de asigurări sociale, cotizaţiile şi alte impozite şi taxe, ...
Repornirea Unității 1 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a amânat
Repornirea Unității 1 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a amânat
Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, oprită programat acum aproape două luni, ar fi trebuit repornită vineri, ...