1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

News

UPDATE Iohannis: Eu sunt garantul că instituţiile din România vor funcţiona în continuare

Preşedintele Klaus Iohannis a dat asigurări, după demiterea Guvernului Orban, că "instituţiile sunt solide", iar "guvernarea merge mai departe".

05 feb, 2020 | Agerpres

"Lucrurile merg mai departe. Instituţiile sunt solide. Guvernul va rămâne în funcţie cu ceva mai puţine atribuţii. Guvernarea merge mai departe. Lucrurile se vor mişca şi mai departe şi nu este cazul să credem că acum vom intra într-o situaţie fără ieşire sau complicată. Instituţiile vor funcţiona. Eu sunt garantul că instituţiile din România vor funcţiona în continuare pentru români", a declarat şeful statului, miercuri seară, la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că Guvernul PNL vrea să facă reforme, în timp ce majoritatea se opune acestor încercări.

"Astăzi am avut un vot mai puţin obişnuit în Parlamentul României, în speţă o moţiune de cenzură împotriva Guvernului a fost depusă şi votată. Acum cred că este momentul să ne gândim un pic ce avem momentan în spaţiul politic. Vedem, pe de o parte, un guvern liberal, care vine cu foarte mult entuziasm, cu foarte multă energie, pe un val popular pozitiv, confirmat de toate sondajele publice, un guvern care vrea să facă reforme, un guvern care vrea să vină cu măsuri pentru România, pentru români, care vrea să vină cu proiecte pentru autostrăzi, pentru spitale, cu proiecte clare, deja bine pregătite pentru a încuraja creşterea economică. Pe scurt, un guvern care vrea să repună România în normalitate. Ce aveam de cealaltă parte? O majoritate în esenţă pesedistă, supărată, frustrată fiindcă a pierdut guvernarea, o majoritate care, evident, se opune cu tot ce are acestor încercări de a îmbunătăţi guvernarea de la noi din ţară. Dacă urmărim discursul politic vedem: guvernul doreşte reforme, guvernul liberal doreşte să schimbe lucrurile în bine, să repare greşelile care s-au făcut în ultimii trei ani. Pe de altă parte, un PSD care se opune acestor reforme. Din cauza acestui PSD acum, guvernul nu va mai putea continua reformele începute", a spus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că PSD trebuie să stea în opoziţie dacă nu vrea reforme.

"PSD vrea înapoi la putere, baronii roşii vor înapoi la banul public şi astăzi s-au găsit suficienţi care au votat această moţiune depusă de PSD pe o speţă care, evident, ar fi îmbunătăţit democraţia în cadrul alegerilor locale. Era vorba despre o lege care reinstaura alegerea primarilor în două tururi. Nu s-a vrut", a mai spus Iohannis.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO