1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

Extern

UPS dă în judecată UE şi cere daune de 1,7 miliarde de euro, după ce CE a blocat preluarea TNT Express

Gigantul american United Parcel Service Inc. (UPS) a dat în judecată Comisia Europeană la Tribunalul Uniunii Europene, solicitând despăgubiri de 1,7 miliarde de euro drept compensaţie pentru pierderile suferite după încercarea eşuată a UE de a bloca preluarea operatorului olandez de poştă şi curierat TNT Express.

26 feb, 2018 | ECONOMICA.net

UPS a ajuns în 2013 la un acord pentru preluarea TNT Express, într-o tranzacţie estimată la 5,2 miliarde de euro, care a fost însă blocată de Comisia Europeană, din considerente de concentrare economică. Anul trecut, Tribunalul UE a răsturnat decizia Comisiei Europene, din cauza unor nereguli de procedură. Deşi UPS cere deja daune, decizia nu este definitivă, iar Comisia Europeană a făcut recurs la instanţa supremă a UE.

Pe lângă daunele solicitate, UPS cere ca UE să suporte şi taxele şi costurile financiare asociate oricărei plăţi, indiferent de valoarea finală a potenţialelor despăgubiri.

UPS notează că daunele solicitate reprezintă valoarea estimată a beneficiilor materiale pe care le-ar fi câştigat grupul dacă tranzacţia de preluare a TNT ar fi avut loc.

Autorităţile de reglementare din UE reuşesc frecvent să obţină concesii semnificative din partea companiilor care vor să obţină aprobare pentru fuziuni şi achiziţii. UPS nu este prima companie care a contestat metodele Comisiei Europene.

Grupul german HeidelbergCement a pierdut un proces în care susţinea că UE nu are jurisdicţie să decidă asupra preluării unei divizii a concurentului mexican Cemex şi a decis, anul trecut, să acţioneze separat în justiţie pentru răsturnarea deciziei CE de a bloca tranzacţia. Operatorul olandez de telecomunicaţii Royal KPN a contestat în instanţă, cu succes, avizul acordat de Comisia Europeană pentru fuziunea dintre Liberty Global şi Ziggo; UE trebuie să reevalueze tranzacţia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO