1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Urzeala birourilor în Bucureşti: Papalekas, rege al nordului

Discretul om de afaceri grec Ioannis Papalekas a mai făcut un pas spre titlul de cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din nordul Bucureştiului

28 noi, 2014 | | ECONOMICA.net

Globalworth Real Estate Investments, controlată de Ioannis Papalekas, a anunţat achiziţia primei clădiri din proiectul de birouri Green Court Bucharest dezvoltată de suedezii de la Skanka.

Papalekas va plăti 44 de milioane de euro pentru clădirea care are o suprafaţă închiriabilă de 19.500 mp, într-o tranzacţie care se va încheia la sfârşitul celui de-al doilea trimestru din 2015. Proiectul celor de la Skanska este format din trei clădiri de birouri cu o suprafață totală de 52.000 mp.

Cu această nouă tranzacţie, discretul Papalekas îşi completează portofoliul de spaţii de birouri şi ajunge cel mai mare proprietar de astfel de spaţii din nordul Bucureştiului. Mai are de finaizat şi cel mai ambiţios proiect: Globalworth Campus. 

Papalekas a cumpărat în această vară parcele de teren deasupra staţiei de metrou Pipera unde lucrările de pregătire a terenului au început. Compania omului de afaceri vrea să ridice Globalworth Campus, un proiect de 105.000 mp închiriabili şi unde Telekom a închiriat 25.000 mp. 

Citeşte despre proiectul de la staţia de metroul Pipera

Papalekas mai are în construcţie clădirea de birouri Bucharest One, aflată în imediata apropiere a staţiei de metrou Aurel Vlaicu, şi  la câţiva zeci de metri de clădirea construită de Skanska. La finalizare, Bucharest One va avea o suprafaţă închiriabilă de 54.000 mp. 

Portofoliul de clădiri deţinute de Papalekas în nordul Bucureştiului este completat de imobilele finalizate BOB şi BOC Tower, cu suprafeţe închiriabile de 22.391 mp, respectiv 57.607 mp. 

În total, şi fără alte achiziţii, Papalekas va deţine în nodrul Bucureştiului clădiri de birouri cu o suprafaţă totală de circa 260.000 de mp. Pe locul doi se află Immofinanz cu clădirea Iride Business Park (93.000 mp) şi omul de afaceri Liviu Tudor cu Novo Park (75.000 mp). 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO