US Air Force a eliberat din funcţie 34 de ofiţeri din domeniul nuclear, pentru plagiere la un examen

Forţele Aeriene americane au eliberat din funcţie 34 de ofiţeri însărcinaţi cu controlul rachetor nucleare intercontinentale (ICBM), pentru plagiere la un examen, a anunţat miercuri US Air Force, relatează AFP.
Economica.net - joi, 16 ian. 2014, 06:15

Aceşti 34 de ofiţeri, staţionaţi la baza de rachete din Malmstrom (Montana), sunt acuzaţi că au plagiat schimbând răspunsuri, la un examen lunar de evaluare a competenţelor.

Ei reprezintă aproximativ 20 la sută din numărul ofiţerilor însărcinaţi cu controlul şi o posibilă lansare a celor 150 de rachete nucleare de care sunt răspunzători, a afirmat secretarul Forţelor Aeriene, Deborah Lee James, într-o conferinţă de presă.

„În cursul acestui examen a fost depistată plagierea. Un anumit număr de ofiţeri au plagiat, alţii, aparent, erau la curent cu acest fapt şi nu au făcut nimic pentru a împiedica” plagiatul, a afirmat ea, denunţând „comportamentul categoric inacceptabil”.

Acest caz a fost dezvăluit în contextul unui alt scandal, legat de suspectarea mai multor ofiţeri de „posesie de droguri”.

Statele Unite au trei baze de lansare a rachetelor ICBM la Malmstrom (Montana), Warren (Wyoming) şi Minot (North Dakota), fiecare având câte 150 de rachete nucleare.

„Toţi membrii forţelor ICBM vor fi supuşi unui examen până mâine (joi) seara”, a adăugat James. La acest moment, 100 de ofiţeri, adică aproximativ 20 la sută din totalul ofiţerilor însărcinaţi cu lansarea rachetelor ICBM au dat acest test, iar 97 dintre ei au reuşit să-l promoveze, a precizat şeful Statului Major al Forţelor Aeriene americane, generalul Mark Welsh.

În octombrie 2013, patru ofiţeri din cadrul US Air Force au fost pedepsiţi pentru că, în cazul a două incidente, au lăsat deschisă uşa care duce la postul de lansare a bombei atomice pe care ar fi trebuit să o păzească.

În august, o inspecţie la forţele aeriene a calificat drept „nesatisfăcătoare” unitatea care se ocupă de controlul misiunilor intercontinentale (ICBM) de la Malmstrom.

În mai, 17 ofiţeri ai bazei de la Minot au rămas fără certificare după o evaluare incorectă a aptitudinilor lor de a desfăşura operaţiuni de lansare.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Arieratele bugetului general consolidat au scăzut cu 13,75% în august 2021
Arieratele bugetului general consolidat au scăzut cu 13,75% în august 2021
Arieratele bugetului general consolidat au scăzut cu 13,75% în august 2021, comparativ cu luna precedentă, la 232,62 milioane ...
Contrabanda cu ţigarete a crescut în România până la 8,3%, în septembrie – studiu
Contrabanda cu ţigarete a crescut în România până la 8,3%, în septembrie – studiu
Piaţa neagră a ţigaretelor a crescut, în România, cu 0,6 puncte procentuale, în septembrie faţă de luna iulie, până ...
Coronavirus: China anunţă că aproape 76% din populaţia sa a fost vaccinată cu schemă completă
Coronavirus: China anunţă că aproape 76% din populaţia sa a fost vaccinată cu schemă completă
China a vaccinat cu schemă completă împotriva maladiei COVID-19 aproximativ 75,6% din populaţia sa până în data de ...