1EUR = 4.7635 RON | Bucureşti 16 º

News

US Air Force a eliberat din funcţie 34 de ofiţeri din domeniul nuclear, pentru plagiere la un examen

Forţele Aeriene americane au eliberat din funcţie 34 de ofiţeri însărcinaţi cu controlul rachetor nucleare intercontinentale (ICBM), pentru plagiere la un examen, a anunţat miercuri US Air Force, relatează AFP.

16 ian, 2014 | Mediafax

Aceşti 34 de ofiţeri, staţionaţi la baza de rachete din Malmstrom (Montana), sunt acuzaţi că au plagiat schimbând răspunsuri, la un examen lunar de evaluare a competenţelor.

Ei reprezintă aproximativ 20 la sută din numărul ofiţerilor însărcinaţi cu controlul şi o posibilă lansare a celor 150 de rachete nucleare de care sunt răspunzători, a afirmat secretarul Forţelor Aeriene, Deborah Lee James, într-o conferinţă de presă.

"În cursul acestui examen a fost depistată plagierea. Un anumit număr de ofiţeri au plagiat, alţii, aparent, erau la curent cu acest fapt şi nu au făcut nimic pentru a împiedica" plagiatul, a afirmat ea, denunţând "comportamentul categoric inacceptabil".

Acest caz a fost dezvăluit în contextul unui alt scandal, legat de suspectarea mai multor ofiţeri de "posesie de droguri".

Statele Unite au trei baze de lansare a rachetelor ICBM la Malmstrom (Montana), Warren (Wyoming) şi Minot (North Dakota), fiecare având câte 150 de rachete nucleare.

"Toţi membrii forţelor ICBM vor fi supuşi unui examen până mâine (joi) seara", a adăugat James. La acest moment, 100 de ofiţeri, adică aproximativ 20 la sută din totalul ofiţerilor însărcinaţi cu lansarea rachetelor ICBM au dat acest test, iar 97 dintre ei au reuşit să-l promoveze, a precizat şeful Statului Major al Forţelor Aeriene americane, generalul Mark Welsh.

În octombrie 2013, patru ofiţeri din cadrul US Air Force au fost pedepsiţi pentru că, în cazul a două incidente, au lăsat deschisă uşa care duce la postul de lansare a bombei atomice pe care ar fi trebuit să o păzească.

În august, o inspecţie la forţele aeriene a calificat drept "nesatisfăcătoare" unitatea care se ocupă de controlul misiunilor intercontinentale (ICBM) de la Malmstrom.

În mai, 17 ofiţeri ai bazei de la Minot au rămas fără certificare după o evaluare incorectă a aptitudinilor lor de a desfăşura operaţiuni de lansare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO