1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

Extern

USMCA: Negociatorul mexican prudent optimist în legătură cu ratificarea acordului

Negociatorul comercial al Mexicului, Jesus Seade, s-a arătat vineri prudent optimist în legătură cu finalizarea apropiată a noului acord de liber schimb trilateral (USMCA) cu Canada şi Statele Unite, după o întâlnire cu responsabili canadieni la Ottawa, relatează AFP.

30 noi, 2019 | Agerpres

USMCA este renegocierea Acordului de liber schimb nord-american (NAFTA) vechi de 25 de ani, dar intrarea în vigoare a acestui nou acord modernizat este în aşteptarea undei verzi din partea democraţilor americani, care deţin majoritatea în Camera inferioară a Congresului Statelor Unite.

"Dacă amendamentele sunt acceptabile, dacă este vorba despre îmbunătăţiri, nu văd de ce nu ne-am strânge mâna săptămâna viitoare" pentru a semna acordul, a declarat presei Jesus Seade.

"Apoi cu multă disciplină, legislatorii din fiecare ţară ar putea ratifica acordul până la sfârşitul anului", a adăugat el.

"Cred că este posibil", a mai spus reprezentantul Mexicului.

"Dar dacă apare ceva complicat şi trebuie să discutăm despre asta şi dacă trebuie să ne întoarcem din nou la legislatorii democraţi şi tot restul, atunci ar putea dura mai mult şi să ajungem până la anul viitor", a declarat el.

Jesus Seade a avut o întâlnire cu premierul canadian, Justin Trudeau, şi cu vicepremierul Chrystia Freeland.

"Ştim că mai este puţin de lucru", a spus Justin Trudeau la începutul întâlnirii.

Nancy Pelosi, lidera democraţilor americani din Camera Reprezentanţilor, negociază în prezent cu administraţia Trump modificări ale textului legate de dreptul muncii, dar şi probleme de mediu şi de mecanismele de reglementare a diferendelor.

Cereri ce vizează în principal Mexicul, sindicatele americane temându-se de o concurenţă neloială.

Până în prezent, Mexicul a ratificat acordul. Canada a precizat că îl va ratifica în acelaşi timp cu Statele Unite.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO