1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 25 º

Extern

USR a depus plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva primarului general Gabriela Firea

Uniunea Salvaţi România a depus miercuri o plângere penală împotriva primarului general Gabriela Firea pe care o acuză de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, întrucât timp de mai multe luni a refuzat sistematic să pună pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) proiectele ce veneau din partea consilierilor USR.

31 mai, 2017 | News.ro

"Conform Legii 215/2001, a administraţiei publice locale, primarul are printre altele şi atribuţii în privinţa întocmirii ordinii de zi a şedinţelor CGMB. Consilierii USR au solicitat în mod repetat introducerea acestor proiecte pe ordinea de zi a şedintelor, i-au cerut primarului Firea şi în scris să motiveze acest refuz, însă fără rezultat. Mai mult decât atât, chiar şi departamentele primăriei, aflate în subordinea Gabrielei Firea, au întârziat mai mult decât cele 30 de zile prevăzute de lege să emită avizele necesare proiectelor propuse de USR. Aceste proiecte urmăresc eficientizarea activităţii spitalelor bucureştene, o îmbunătăţire a serviciului public de deszăpezire, o rezolvare a situaţiei câinilor fără pedigree din oraş sau înfiinţarea unei comisii de imagine urbană în primărie. Unul singur dintre ele a fost introdus pe ordinea de zi după mai bine de trei luni de la depunere şi a fost respins de votul majorităţii PSD şi ALDE. Considerând că nu există niciun motiv legal care să justifice neluarea în seamă a proiectelor, care ar aduce reale beneficii oraşului şi cetăţenilor, Uniunea Salvaţi România a făcut astăzi plângere penală la adresa primarului general", se arată într-un comunicat de presă transmis de USR.

Potrivit documentului citat, USR a depus opt proiecte în CGMB de la începutul mandatului, în iulie 2016, până în prezent. Acestea vizează, printre altele, măsuri pentru îmbunătăţirea signalisticii şi serviciilor de recepţie din spitale, îmbunătăţirea activităţii spitalelor, aprobarea unui program anual de sterilizare gratuită a animalelor fără pedigree sau interzicerea spectacolelor care folosesc dresuri de animale

"În timp ce aceste proiecte zac pe undeva prin sertarele primăriei, ignorate, primarul general Gabriela Firea face experimente nereuşite pe nervii şi banii cetăţenilor, luând măsuri heirupiste în diverse domenii, pentru ca apoi să renunţe la ele în faţa valului de nemulţumire populară. Concomitent, cheltuieşte sute de mii de euro pentru spectacole şi pavoazări de ocazie ale oraşului, cu elemente de o estetică îndoielnică. Indiferent din ce partid ar face parte, primarul trebuie să respecte legile şi să lucreze în interesul oraşului, colaborând şi adoptând proiecte benefice indiferent de ce partid ar fi propuse", se mai arată în comunicatul USR.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO