1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

USR cere Guvernului soluţii de rectificare bugetară care să aşeze cheltuielile statului pe baze economice reale

USR susţine că guvernarea PSD - ALDE manipulează cifrele bugetului de stat pentru a prezenta o rectificare bugetară pozitivă în care veniturile şi cheltuielile statului sunt în creştere.

09 sep, 2017 | ECONOMICA.net

Potrivit unui comunicat, "în realitate, Guvernul Tudose refuză să recunoască propria incompetenţă şi să admită în mod oficial că rectificarea bugetară reflectă situaţia dezastruoasă a finanţelor publice după opt luni de guvernare PSD - ALDE".

"Deşi ministrul Finanţelor Publice a anunţat o rectificare prin care veniturile şi cheltuielile bugetare sunt în creştere, proiectul de rectificare bugetară prezentat de Ministerul Finanţelor Publice arată realitatea că veniturile şi cheltuielile bugetului de stat sunt în scădere şi doar deficitul bugetar este în creştere. Faptul că, în ciuda unei creşteri economice importante, veniturile bugetului de stat sunt rectificate în scădere cu 1,3 miliarde de lei este o dovadă clară a eşecului programului de guvernare al coaliţiei PSD - ALDE şi confirmă că estimările iniţiale au fost eronate", se arată în comunicatul USR.

În acest context, deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR, precizează că, "dincolo de modul în care este definită această rectificare bugetară, în esenţă este o rectificare negativă pentru că sunt tăiate fonduri de aproape 10 miliarde de lei de la investiţii în infrastructură şi proiecte europene şi transferate la cheltuielile cu salariile şi pensiile".

Uniunea Salvaţi România consideră că este regretabil că guvernarea PSD - ALDE a redus drastic alocările bugetare în domenii extrem de importante pentru dezvoltarea României: fondurile Ministerului Transporturilor au fost diminuate cu 6,25 miliarde de lei, iar cele pentru cofinanţarea proiectelor europene cu 3,48 miliarde de lei, subliniază sursa citată. Conform comunicatului USR, reducerea fondurilor pentru infrastructura de transport şi pentru proiectele europene reprezintă una dintre cele mai grave nerealizări ale guvernării PSD - ALDE care arată concentrarea coaliţiei de guvernare doar pe măsuri populiste, fără o acoperire bugetară reală, ignorând complet dezvoltarea viitoare.

"Partidul Uniunea Salvaţi România cere Guvernului să vină cu soluţii de rectificare bugetară care să aşeze cheltuielile statului pe baze economice reale şi să renunţe la politica populistă care a dus la sacrificarea investiţiilor în situaţia în care în ultima parte a anului nu mai sunt fonduri pentru plata unor salarii la stat", conchide sursa citată.

Sursa: AGERPRES

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO