1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

News

USR cere retragerea lui Mihai Tudose ca propunere de prim-ministru: Nu respectă criteriile de integritate şi competenţă

Uniunea Salvaţi România a cerut luni, prin intermediul unui comunicat de presă, retragerea lui Mihai Tudose ca propunere de prim-ministru din partea PSD-ALDE, argumentând că acesta este inacceptabil deoarece nu respectă criteriile de integritate şi competenţă după ce a fost acuzat că şi-a plagiat lucrarea de doctorat realizată sub coordonarea lui Gabriel Oprea şi nu şi-a îndeplinit niciuna din măsurile din programul de guvernare în calitate de ministru al Economiei.

26 iun, 2017 | News.ro

"Partidul Uniunea Salvaţi România consideră că propunerea lui Mihai Tudose din partea coaliţiei PSD –ALDE pentru funcţia de prim-ministru al României este inacceptabilă. Nominalizarea lui Mihai Tudose pentru această funcţie nu respectă criteriile enunţate public de preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru acceptarea unei astfel de propuneri, atât în ceea ce priveşte condiţia de integritate, dar şi în privinţa capacităţii dovedite de a conduce Guvernul", se arată într-un comunicat de presă transmis de USR.

Formaţiunea îi impută lui Tudose acuzaţiile de plagiat şi "performanţa zero" ca ministru al Economiei.

"Mihai Tudose este acuzat că a plagiat în lucrarea de cercetare pentru doctorat, realizată sub coordonarea lui Gabriel Oprea la Academia Naţională de Informaţii, plătind drepturi de autor pentru textul plagiat. Uniunea Salvaţi România consideră că o astfel de explicaţie reprezintă o atitudine reprobabilă cu privire la cerinţele de integritate impuse de exigenţele unei lucrări de doctorat şi o desconsiderare a condiţiilor obligatorii de onestitate intelectuală cerute de comunitatea academică. Totodată, activitatea lui Mihai Tudose în calitatea de ministru al Economiei în cadrul Guvernului condus de Sorin Grindeanu îl descalifică pentru ocuparea funcţiei de prim-ministru deoarece chiar în evaluarea proprie a partidului a fost constatată o performanţă "zero" a ministrului Tudose în îndeplinirea măsurilor asumate prin programul de guvernare", se mai arată în comunicatul de presă al USR.

"Ne-am întors cu 20 ani în urmă. Un gen de om care pare desprins din cadrele vechi ale Partidului Comunist Român. Un om cu grave probleme de moralitate, integritate şi competenţă. Nu a demonstrat nimic în niciunul din guvernele şi functiile pe care le-a ocupat. Nu există nicio realizare profesională notabilă în 20 de ani de politică care să-l legitimeze pe domnul Tudose pentru funcţia de premier", a declarat Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

În urma criticilor formulate, USR îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să respingă propunerea lui Mihai Tudose pentru funcţia de prim-ministru şi să ceară coaliţiei PSD – ALDE o altă nominalizare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO