1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

News

UTI a finalizat implementarea sistemului informatic pentru Dosarul Electronic de Sănătate

Dezvoltarea sistemului pentru Dosarul Electronic de Sănătate (DES) a durat un an, dat fiind că este cel mai complex proiect informatic din domeniul sănătății implementat în România, spun cei de la UTI.

22 apr, 2014 | ECONOMICA.net

Fiecare pacient va avea propriul dosar care va conține, într-o prima fază, toate datele medicale deja existente în sistemele informatice ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Aceste date nu vor fi accesibile decât pacientului sau reprezentatului legal al acestuia, medicii având acces la dosar doar după acordul pacientului. Pentru furnizorii de servicii medicale, datele consolidate în cadrul DES vor contribui substanțial la stabilirea rapidă și coerentă a diagnosticului și a deciziei medicale, asigurând astfel un instrument esențial pentru îmbunătățirea calității serviciilor de sănătate.

În perioada de verificare în producție a sistemului, demarată pe 4 aprilie 2014, au fost inițializate peste 130.000 de dosare ale pacienților, în timp ce mai mult de 3.000 doctori și 50 de spitale s-au conectat la DES, se arată într-un comunicat al UTI.

"Beneficiarii acestui sistem, pacienţii și medici, vor interacționa prin intermediul unei aplicaţii web, a cărei interfață este prietenoasă și permite o utilizare facilă. Pacienții vor putea consulta Dosarul Electronic de Sănătate prin intermediul unui portal web, în timp ce medicii pot gestiona informațiile cuprinse în dosar prin intermediul portalului web dedicat lor sau prin intermediul softurilor medicale de care dispun, doar după ce pacientul a fost de acord cu acest lucru.
Siguranța datelor este garantată de mecanismele de securitate informatică implementate, precum autentificarea sigură bazată pe certificate digitale și matrice de securitate, criptarea comunicației între utilizator și platforma informatică centrală a DES, controlul și auditarea permanentă a accesului, stocarea în siguranță a datelor" se arată în comunicat.

"Pentru implementarea acestui proiect extrem de important pentru informatizarea și progresul sistemului medical din România, am integrat tehnologii de vârf în domeniul IT&C, atât proprii, cât și furnizate de cei mai mari producători în domeniu, pentru a putea răspunde tuturor cerințelor de funcționare, integrare, prelucrare a datelor în timp real și securitate a informațiilor, dar și de extindere viitoare a sistemului", a declarat în comunicat Mihai Dincă, Director tehnic al UTI Grup.

UTI Grup este o companie cu capital majoritar românesc, fondată în 1990, fiind organizată la nivel operaţional pe cinci linii de business: sisteme de securitate, tehnologia informaţiei şi comunicaţii, soluții inteligente de transport și taxare, instalații și construcţii şi facility management. UTI are sedii în Romania, Moldova, Polonia, Italia, Olanda, Azerbaijan, Belgia și desfășoară activități în țări din Europa Centrală și de Est, precum și în Orientul Mijlociu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO