Uzina Concordia Câmpina vinde un imobil din portofoliu şi terenuri adiacente cu 912.000 de euro

Uzina Concordia, specializată în producţia confecţiilor metalice sudate, şi deţinută de Vasile şi Silviu-Marcel Bratu, vinde o hală industrială şi terenuri adiacente acesteia firmei Roball S.R.L., la preţul de 912.000 de euro plus TVA, potrivit unei decizii a acţionarilor firmei, consultată de Economica.net.
Cristina Şomănescu - mie, 01 dec. 2021, 22:03
Uzina Concordia Câmpina vinde un imobil din portofoliu şi terenuri adiacente cu 912.000 de euro

Uzina Concordia e deţinută de Vasile Bratu cu 51,851% dintre acţiuni şi de Silviu-Marcel Bratu cu 40,911% dintre acţiuni.

Firma activează pe piaţa de confecţii metalice sudate şi îşi deşfăşoară activitatea în locul în care a funcţionat Centrala Electrică Câmpina între anii 1905 – 1970.

Din anul 1992, societatea iese din structura RENEL sub numele de S.C. Uzina Concordia S.A.. În anul 1994 s-a privatizat şi de atunci funcţioneaza ca societate pe acţiuni cu capital privat.

La 20 octombrie, Adunarea generală extraordinară a acţionarilor (AGEA) societăţii Uzina Concordia S.A. a aprobat vânzarea următoarelor imobilizări corporale la preţul oferit de firma Roball SRL de 912.000 de euro plus TVA:

  • hală industrială şi anexe, parter şi etaj, inclusiv terenul de sub hală, în suprafaţă totală de 2.199 de metri pătraţi,
  • teren adiacent hală în suprafață de 252 metri pătraţi,
  • parțial teren în suprafața cuprinsă între 1.049 mp și 1.678 mp funcție de dezmembrare și construcțiile pe de terenul dezmembrat, conform hotărârii AGEA a firmei, consultată de Economica.net.

La 20 octombrie, AGEA Uzina Concordia a aprobat, de asemenea, propunerile făcute de acţionarul Vasile Bratu:

  • camera de la parterul clădirii – birouri unde este punct de distribuție energie electrică pentru Uzina Concordia – să rămână în folosința acesteia, cu titlu gratuit, pe toată durata de existență a clădirii.
  • Roball SRL să mențină, până la finalul anului 2022, chiriaşii aflaţi în clădirea – birouri parter, iar chiria să fie încasată de Uzina Concordia.
  • Vânzarea să se efectueze în două etape:
    în prima etapă, hala și terenul de sub hală, în suprafață de 2.199 de metri pătraţi, vândute la prețul de 815.500 de euro plus TVA.
    în etapa a doua, „terenurile adiacente (cu o suprafaţă 252 mp) și, parțial, dezmembrare, în suprafața cuprinsă între 1.049 mp și 1.678 mp, și construcțiile pe de terenul dezmembrat, la prețul de 96.500 de euro plus TVA”, potrivit hotărârii AGEA din 20 octombrie, consultată de Economica.net.

Uzina Concordia a încheiat anul 2020 cu afaceri nete de 885,49 de milioane de lei, cu 26% mai mici decât cele rulate în anul 2019. Firma a avut marjă de profit net de 35,58% în anul 2020, cu peste 7 puncte procentuale mai mare decât cea realizată în anul 2019. Societatea a lucrat cu un număr mediu de cinci angajaţi în 2020, faţă de șase oameni în 2019.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Greva STB. Poliția și Jandarmeria rămân în depouri, gata să intervină. Copiii își pot motiva absențele, dacă nu au putut ajunge la școală din cauza grevei
Greva STB. Poliția și Jandarmeria rămân în depouri, gata să intervină. Copiii își pot motiva absențele, dacă nu ...
Primăria și Prefectura Capitalei au decis să mențină forțele de poliției și jandarmerie în zona depourilor STB. ...
Apple, amendată în Olanda. Compania nu a respectat o decizie a instanței de judecată
Apple, amendată în Olanda. Compania nu a respectat o decizie a instanței de judecată
Autoritatea pentru concurenţă din Ţările de Jos a stabilit că Apple nu a luat măsuri conforme cu o decizie recentă ...
Economia Germaniei s-a contractat, probabil, în ultimul trimestru din 2021
Economia Germaniei s-a contractat, probabil, în ultimul trimestru din 2021
Economia germană s-a contractat probabil în trimestrul patru din 2021, deoarece industria a fost afectată de perturbările ...