Uzina Dacia din Mioveni va fi oprită temporar încă șapte zile în aprilie

Criza de semiconductori afectează tot mai grav industria auto. Dacia a confirmat astăzi oprirea pentru încă șapte zile a producției de la Mioveni.
Robert Stan - mie, 24 mart. 2021, 10:00
Uzina Dacia din Mioveni va fi oprită temporar încă șapte zile în aprilie

Oficialii Automobile Dacia au anunțat astăzi că uzina de vehicule din Mioveni va opri din nou producția în luna aprilie. „Penuria de componente electronice care afectează toată industria auto nu ocolește grupul Renault. Compania depune toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției. Încă de la debutul acestei crize, lucrăm îndeaproape cu furnizorii noștri pentru a limita cât mai mult posibil impactul. Am organizat o celulă de criză condusă de către direcțiile de Supply Chain și Achiziții, cu întâlniri zilnice, astfel încât să implementam toate acțiunile adecvate. Această criză poate antrena închiderea temporară, în anumite zile, a activității din uzinele grupului”, au menționat cei de la Dacia răspunzând unei solicitări a Economica.net.

În acest context, „la Mioveni, în luna aprilie, activitatea de la Uzina Vehicule va fi întreruptă în zilele de 1, 2, 16, 26, 27, 28, 29. Iar La Uzina Mecanica și Șasiuri, parțial, pe 1, 2, 16, 28 și 29 aprilie”.

Prin urmare, după ce au oprit temporar producția de vehicule în zilele de 1, 5, 8, 12, 15 februarie și 5, 8 martie, cei de la Dacia se văd nevoiți să oprească asamblarea încă șapte zile. Cum producția zilnică medie a uzinei din România este de circa 1.300 de mașini/zi, rezultă clar că, până acum, volumul producției s-a redus cu 9.100 de unități, iar oprirea temporară din aprilie va adăuga încă 9.100 de unități la acest bilanț făcând ca producția Dacia să se reducă, după primele patru luni din 2021 cu peste 18.000 de mașini.

Nu trebuie uitat că Automobile Dacia are în portofoliu modele noi – Logan și Sandero Stepway – pentru care există o cerere majoră pe piață. Uzina din Mioveni ar fi putut menține un ritm susținut al producției dacă lipsa semiconductorilor nu ar fi blocat asamblarea. Din nefericire, o încheiere a actualei crize a semiconductorilor este departe. Majoritatea producătorilor mondiali, printre care și Renault, consideră că impactul va fi chiar mai mare în al doilea trimestru al anului.

„Conform estimărilor, vârful acestui deficit de componente electronice ar putea fi în al doilea trimestru. Cea mai recentă estimare a grupului Renault, la nivel global, luând în calcul o recuperare a producției în al doilea semestru, evaluează un risc de aproximativ 100.000 de vehicule pentru anul în curs”, au explicat oficialii Dacia.

Citește și:

– 4.000 de români au rezervat Dacia Spring în doar două zile, după ce au plătit 100 de euro
– Uzinele Dacia și Ford, producții aproape egale în primele două luni din 2021

Te-ar mai putea interesa și
Cod roşu de inundaţii şi furtuni în România. Cod galben de vânt în toată ţara – Fenomene extreme în mai multe regiuni
Cod roşu de inundaţii şi furtuni în România. Cod galben de vânt în toată ţara – Fenomene extreme în mai multe ...
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Bihor şi Cluj, valabilă până marţi după-amiaza, la ora......
Veniturile în scădere pentru Vodafone România, la 31 martie 2021
Veniturile în scădere pentru Vodafone România, la 31 martie 2021
Vodafone România a raportat venituri din servicii de 801 milioane de euro, în anul financiar încheiat la 31 martie 2021, ...
Vox Property Group contractează o finanțare de 19,5 milioane de euro de la CEC Bank
Vox Property Group contractează o finanțare de 19,5 milioane de euro de la CEC Bank
Vox Property Group, unul din cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din zona de vest a țării, a contractat o finanțare ...
UE vrea să facă o nouă încercare spre un sistem mai unificat de impozitare a companiilor din UE
UE vrea să facă o nouă încercare spre un sistem mai unificat de impozitare a companiilor din UE
Comisia Europeană vrea să propună introducerea, din 2023, a unui sistem mai unificat de impozitare a companiilor din UE, ...