1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

News

Vacanțe mai scumpe în 2019. Preţurile serviciilor în industria ospitalităţii vor creşte cu cel puţin 5%

Preţurile serviciilor în industria ospitalităţii vor creşte cu cel puţin 5% în 2019, în special din cauza costurilor cu forţa de muncă, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Dragoş Petrescu, într-o conferinţă de specialitate.

21 ian, 2019 | Agerpres

"O creştere de 5% într-o economie ca a României pe zona de ospitalitate nu este determinată de dorinţa segmentului de a-şi mări veniturile. Este în legătură directă cu forţa de muncă. Şi forţa de muncă este în directă legătură cu salariul minim pe economie. Atâta timp cât salariul minim creşte prin lege, automat şi costurile companiei cresc şi veniturile trebuie să se ajusteze. După aceasta, vin măririle provenite din creşterile preţurilor la materiile prime, apoi avem creşterile cauzate de preţurile mai mari ale utilităţilor. Toată această cascadă de creşteri de costuri trebuie să se regăsească într-o măsură corespunzătoare în preţul serviciilor", a precizat Dragoş Petrescu.

El a subliniat că în piaţă există mecanisme care reglează aceste preţuri, dar şi unele reţineri legate de realităţile pieţei.

"Nu poţi să creşti preţurile cu procentaje mai importante pentru că nu îţi acceptă piaţa o astfel de creştere. În prezent, nu ne punem problema că numărul clienţilor străini ar scădea. Avem printre cele mai mici preţuri din Europa. Noi şi bulgarii. Destinaţia turistică România este şi va fi în următorii cinci până la zece ani o destinaţie ieftină în Europa. Şi sigură pe deasupra. Toţi turiştii străini din Orientul Mijlociu, zonele emergente, vor dori să vină aici în România. La fel ca
şi cei din zonele mai dezvoltate care vor dori să cunoască această parte de Europa", a spus Dragoş Petrescu.

Preşedintele HORA a precizat şi că industria ospitalităţii are un deficit de forţă de muncă de 50.000 de angajaţi, iar munca sezonieră este o necesitate reală.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO