1EUR = 4.8731 RON | Bucureşti 19 º

News

Vacanţele de Sărbători din această iarnă s-au scumpit cu 17%

Prețul vacanțelor în perioada sărbătorilor de iarnă a crescut cu 17%, iar scumpirile au apărut în principal la prețul cazării dar și al serviciilor precum mesele servite și accesul la piscină și SPA. Prețul unei vacanțe de sărbători pleacă de la 250 lei / noapte, cu demipensiune și o cină festivă inclusă, și ajunge până la 750 lei pe noapte, pentru două persoane. Durata medie a sejurului este de trei nopți, potrivit platformei travelminit.ro.

30 dec, 2019 | ECONOMICA.net

În continuare românii își doresc să meargă la munte de sărbători, fie că ne referim la Valea Prahovei sau la stațiunile mai mici, cum ar fi Râncă, Voineasa sau Arieșeni. În egală măsură românii își doresc să meargă și în stațiunile balneoclimaterice, unde se pot bucură de băi cu ape termale și cu proprietăți curative, în Bucovina și în Maramureș.

Platforma de reyervări hoteliere Travelminit.ro a înregistrat în acest an cu 22% mai multe rezervări de sărbători decât în 2018, iar prețul mediu al pachetului rezervat a ajuns la 311 euro / pachet.

Turiștii români pun accentul pe experiențele asociate cazării alese

Românii își doresc în număr din ce în ce mai mare să participe la obiceiurile și tradițiile de sărbători, inclusiv cele de Ignat, colindatul, cine festive de Crăciun și Anu Nou, plimbări cu căruță sau sania, participarea la pregătirea cozonacilor și a altor bunătăți de sărbători.

„Turiștii români au depășit de mult nivelul în care își doresc de la un hotel sau o pensiune doar cazare. Pachetului rezervat se adaugă și servirea mese, fie în regim de pensiune completă, fie demi-pensiune, accesul la SPA și piscină, masaje de relaxare, plimbări cu calul și diferite alte activități de sezon. Toate aceste elemente contribuie la creșterea prețului mediu al pachetului” a declarat Rigo Ferenc, co-fondator Travelminit.ro

Travelminit.ro are o ofertă care include 3.500 de proprietăți din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeți, cabane și campinguri din toate regiunile țării. Platforma estimează 13 milioane de vizitatori pentru anul 2019 și valoarea totală a rezervărilor la finalul anului 2019 va atinge 14 milioane de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO