1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

News

Doar patru români din zece s-ar vaccina împotriva noului coronavirus, jumătate cred că statul a ascuns informații în pandemie. Sondaj IRES

IRES a realizat un sondaj de opinie în ultimele două zile ale sării de urgență. Vă prezentăm zece concluzii, alese chiar de sociologi când au prezentat sondajul, pe care îl găsiți și atașat, la final

18 mai, 2020 | ECONOMICA.net

Iată mai întâi cele zece concluzii

1. 8 din 10 români spun că ar renunța la drepturile și libertățile lor pentru a rămâne în siguranță într-o situație de criză similară celei generate de virusul SARS-CoV2. 

2. Peste 4 din 10 români ar fi dispuși să se vaccineze împotriva COVID – 19 odată ce ar exista un vaccin omologat, dar 33% spun că nu s-ar vaccina sub nicio formă. 6 din 10 români ar fi dispuși să se testeze în schimbul primirii unui ”pașaport de imunitate”. (pocentul celor care s-ar vaccina este de 44%, așa cum apare în prezentare-n.red.)

3. Aproape jumătate dintre români cred că virusul SARS-CoV2 este mai puțin periculos pe cât se crede, în timp ce 1 din 5 români apreciază că este chiar mai periculos.

4. Jumătate dintre români cred că statul a ascuns informații importante în această criză și același procent cred că statul și presa au avut o înțelegere pentru a trunchia, denatura sau limita informații cu privire la COVID – 19.

5. Doar o treime dintre români mai văd statul ca pe un partener de încredere. 

6. România va ieși mai dezbinată după criza generată de pandemia de COVID – 19, cred jumătate dintre români.

7. Viitorul sigur devine grija principală pentru mai mult de jumătate dintre români.

8. Apropierea celor dragi este lucrul cel mai de preț care le-a lipsit românilor în perioada stării de urgență.

9. Aproape 1 din 3 români se așteaptă ca situația financiară proprie să se degradeze după 15 mai 

10. Peste jumătate dintre români cred că situația economică a țării se va degrada după ieșirea din starea de urgență.

Sondajul a fost efectuat pe 1.027 de subiecți cu vârsta de peste 18 ani, telefonic, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), în zilele de 13 și 14 mai. Marja de eroare anunțată de IRES este de 3,1%.

Atașat, aveți prezentarea rezultatelor sondajului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO