A patra tranşă de vaccin anti-COVID-19 de 150.150 doze, distribuită în România

VACCIN ANTI-CORONAVIRUS - Cea de-a patra tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, de 150.150 doze, a sosit luni în România pe cale aeriană pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, scrie Agerpres.
Economica.net - lun, 11 ian. 2021, 07:58
A patra tranşă de vaccin anti-COVID-19 de 150.150 doze, distribuită în România

VACCIN ANTI-COVID-19 Potrivit unui comunicat de presă, transportul a fost asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile au fost transportate în condiţii „optime” de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, se arată în comunicat.

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, cele 150.150 de doze fiind distribuite astfel:

* Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 39.975 doze;

* Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 24.375 doze;

* Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 21.450 doze;

* Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 18.525 doze;

* Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 13.650 doze;

* Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 20.475 doze;

* Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 11.700 doze.

„Din cele trei tranşe anterioare de vaccinuri sosite în România până la data de 6 ianuarie 2021 (de 300.300 doze), s-au distribuit 131.370 doze, din care, numai astăzi, 11 ianuarie, 17.130 doze, către Direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti”, precizează sursa citată. Acestea au ajuns la DSPM Bucureşti, DSP Arad, DSP Argeş, DSP Braşov, DSP Caraş-Severin, DSP Călăraşi, DSP Constanţa, DSP Covasna, DSP Dâmboviţa, DSP Dolj, DSP Hunedoara, DSP Iaşi, DSP Ilfov, DSP Maramureş, DSP Sălaj, DSP Teleorman, DSP Timiş, DSP Vâlcea.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în cea de-a doua tranşă, cât şi în cea de-a treia tranşă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul naţional şi Centrele regionale de depozitare, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Procesul de vaccinare se desfăşoară, în prezent, conform Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, pentru personalul prevăzut în etapa I de vaccinare din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat, a amintit CNCAV.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...