1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

Finanţe şi bănci

Vâlcov: Firmele nou înfiinţate de persoane care nu au mai avut afaceri ar putea fi impozitate cu 1% în primii 2 ani

Noul Cod Fiscal ar putea să prevadă un impozit diferenţiat pentru firmele nou înfiinţate, de 1%, însă numai pentru cei care nu au mai derulat afaceri şi doar pentru primii doi ani de activitate, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov.

13 mar, 2015 | Agerpres

"A reieşit în urma discuţiilor din aceste ultime trei săptămâni că, în categoria IMM, ar trebui să mai introducem o categorie de impozitare - şi anume a start-up-urilor, a celor care deschid pentru prima dată o afacere, pentru primii doi ani de zile să nu le impunem 3% plus cotizaţia, să fie de doar un procent", a explicat Vâlcov, la B1 TV.

Ministrul Finanţelor susţine că au fost primite mai multe propuneri în acest sens, care sunt în analiză.

"Trebuie să vii cu legislaţia în favoarea celor care vor să desfăşoare afaceri corecte, pentru că a dispărut plăcerea de a face business în România şi trebuie să redăm această plăcere mediului de afaceri", a mai spus Vâlcov.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal presupune impozitare diferenţiată pentru IMM-uri, respectiv 1% pentru microîntreprinderile cu peste doi salariaţi, 3% pentru microîntreprinderile cu un salariat şi 3% plus 1.530 de lei trimestrial pentru microîntreprinderile fără salariaţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO