1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Vâlcov: Guvernul şi-a propus ca ratele creditelor să scadă la jumătate, până la sfârşitul anului. Atunci băncile nu vor mai plăti nicio taxă

Guvernul Dăncilă și-a propus ca ratele creditelor la bănci să coboare la jumătate faţă de nivelul lor actual, până la finalul anului, a declarat Darius Vâlcov la TVR. Consilierul premierului a menţionat că, în această situaţie, băncile nu vor mai avea de plătit așa-numita taxă pe lăcomie.

26 feb, 2019 | TVR

"Creşterea ratelor din ultimii doi ani s-a produs artificial, fără să aibă vreun motiv la bază. E vorba de comportamentul băncilor în relaţia populația României de după Revoluție. Nu este vorba despre un comportament din ultimii doi ani, ci despre un comportament de 29 de ani", a declarat Vâlcov la TVR.

"Până la sfâșitul acestui an, Guvernul și-a propus ca ratele la creditele românilor să coboare la jumătate, atât la băncile comerciale, cât și prin programele guvernamentale, până la sfârşitul acestui an. Deci, dacă vorbim de taxa pe lăcomie, când vom ajunge la acest nivel peste media Uniunii Europene, dar la jumătate față de cât ele sunt astăzi, nici băncile nu vor mai avea de plătit niciun fel de taxă", a afirmat Darius Vâlcov.

Consilierul premierului a declarat că, în nouă luni ale anului trecut, băncile din România au avut venituri de 16 miliarde de lei, din care profitul a fost de 5,8 miliarde de lei, reprezentând 35 la sută din venituri. Vâlcov a arătat că 10 miliarde din suma avansată provin din dobânzi, peste 20 la sută din venituri sunt obținute din comisioane și zece la sută din schimbul valutar, toate cele trei componente fiind la cel mai mare nivel din UE, scrie Profit.ro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO