1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

Vâlcov nu are card sau cont bancar, prietena îi cumpără biletele de avion. Ce mai spune despre curs, ROBOR, bănci şi Isărescu

Consilierul pe probleme economice al premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, a declarat la Antena 3 că nu are card sau cont bancar la vreo bancă şi că primeşte salariul în plic. Şi fostul premier Mihai Tudose a spus că nu deţine vreun cont bancar şi că primeşte banii "la plic".

28 ian, 2019 | Antena 3

"Nu", a răspuns Darius Vâlcov, întrebat într-o emisiune la  Antena 3, dacă are card sau cont la vreo bancă. "Da, în plic. Vine plicul. Da (în mână - n.red.). Se mai poate", a mai spus Vâlcov, despre cum își primește salariul.

Când trebuie să facă rezervări online, atunci când pleacă în vacanță, consilierul premierului apelează la prietena lui, a declarat Vâlcov la Antena 3.

„Cunosc atât de mulți oameni care au bani în cont și-au rămas fără ei, pentru că i-au mâncat comisioanele. Aveau 500 de euro și după zece anii nimic, că sunt mari comisioanele”, a susținut Vâlcov.

În august 2017, premierul în exerciţiu la acel moment, Mihai Tudose declara că nu deţine niciun cont bancar şi a transmis populaţiei că nu ştie cât de siguri sunt banii depuşi în băncile cu pierderi.

Alte declaraţii ale consilierului Darius Vâlcov

”BNR este responsabilă de fluctuația cursului și e datoria ei. Românii nu au fost stresați când luau împrumuturi cu 7% dobândă și la depozite aveau 1%? Românii nu au fost nervoși pe lăcomia acestor bănci care 30 de ani au dus-o bine în România? Trebuie tăiată macaroana firmelor care se lăcomesc. Acest proces nu s-a terminat. Nu dăm înapoi. Ordonanța nu va fi abrogată sau modificată”, a spus Vâlcov la Antena 3.

"Consiliul Fiscal, făcut de Băsescu. S-au gândit să pună pe cineva acolo pe nouă ani. Pe cine au pus? Economistul Raiffeisen. Doar nu puteau să pună de la CEC. Și nu avizează. De fiecare dată când iese și spune că România nu face veniturile, când s-au tăiat pensiile și salariile a fost foarte bine. Piețele externe reacționează. Mare atenție că am făcut veniturile. Dar așa e mereu când vine PSD la guvernare. Când a fost Cioloș, n-a zis nimic. Hop, veniturile au scăzut cu 10 miliarde. Consiliul Concurenței. Cine punea președintele? Consiliul Fiscal. De la BCR nu ar putea să pună președintele? Am dat un exemplu. Nestle au zis hai să plecăm. Să dăm 2080 de lei salariul minim? Un tratament fair înseamnă și la bine și la greu. Din păcate, noi am făcut exces de fair-play, în dauna capitalului autohton".

"Fibra este patriotică, nu naționalistă. Asta cerem BNR. Nu sunt suficient de patrioți. Interesul românilor trebuie să fie pe primul loc, nu interesul BNR".

”Acest nivel al ROBOR, când există lichiditate, trebuie să coboare. Au existat astfel de momente și în această lună, dar din întâmplare a venit cineva și le-a luat pe toți și ROBOR nu a scăzut. BNR a venit și i-a luat. De ce a simțit nevoia să intervină?”

”Soluția există și a fost introdusă în ultima OUG. Le-a scăpat marilor artiști. Există o obligație acolo. Faimosul Consiliu al Concurenței să nu mai tărăgăneze. OUG spune așa: în trei luni trebuie să dai primele indicii și în șase rezultatul final. Și ministrul Finanțelor este pregătit să ceară intervenția Consiliului Concurenței, să vedem dacă există vreo înțelegere. Domnul Zamfir a fost aici și a arătat cum în 2008 au dat-o pe față această tendință. Acum vor fi obligați să prezinte în șase luni raportul final”.

Despre un nou mandat al lui Mugur Isărescu la conducerea BNR

"Cred că este bine ca fiecare să se gândească la ce are de făcut, la cariera lui, uneori e bine să lăsăm locul și altora. Este părerea mea personală", a mai spus Vâlcov.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO