Vâlcov: Vrem să ajungem să depăşim media PIB pe cap de locuitor din UE, în cel mult 10-12 ani

România îşi propune să depăşească, în cel mult 10 - 12 ani, media PIB-ului pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, iar până în 2019 autorităţile îşi propun ca ţara să beneficieze de cea mai relaxată politică de taxe din UE, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor Publice. "Banii rezultaţi din aplicarea măsurilor de relaxare fiscală vor fi direcţionaţi, în primul rând, în reducerea TVA. Cel târziu la sfârşitul acestui an de la 24% la 20%, la general, şi de la 24% la 9% pentru produsele din carne, legume şi fructe, dar şi introducerea taxării inverse pentru TVA din construcţii", a mai adăugat Vâlcov.
Economica.net - joi, 05 mart. 2015, 10:07
Vâlcov: Vrem să ajungem să depăşim media PIB pe cap de locuitor din UE, în cel mult 10-12 ani

‘Avem o companie numită România, care de 25 de ani a avut de toate, mai puţin o viziune şi o strategie. Este pentru prima dată când această companie vine cu o viziune, vine o strategie şi spune unde vrea să ajungă. Vrem să ajungem, în cel mult 10-12 ani, să depăşim media PIB-ului pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Vrem să ajungem ca, până în 2019, să avem cea mai relaxată politică de taxe din Uniunea Europeană (…) Nu ajunge un Cod Fiscal sau un Cod de procedură fiscală pentru a modifica tot acest sistem în care funcţionăm de peste 25 de ani’, a menţionat Vâlcov.

Conform ministrului, România nu va putea aplica, în următorii doi ani, impozitarea progresivă nici măcar la teoretic, iar din punct de vedere al planurilor de relaxare fiscală punctul de plecare va fi suma de 8 miliarde de euro ce vor intra în economie până în 2020.

‘Şi dacă am vrea să trecem la impozitarea progresivă în următorii doi ani nu este posibil, pentru că astăzi ANAF-ul nu are posibilitatea din punct de vedere al bazelor de date să aplice impozitarea progresivă, nici măcar la nivel teoretic. Ce putem face? Trebuie să mergem pe această impozitare unică. Este foarte important să înţelegem că, astăzi, aproape un milion de persoane lucrează în România fără forme legale de muncă şi unul dintre scopurile noului Cod Fiscal este acela de a scoate la lumină o bună parte din aceste locuri. Trebuie să existe un punct de plecare, iar acesta este planul de 8 miliarde de euro, pe care noi îi băgăm în economie în următorii cinci ani, între 2015 şi 2020. Punem accent pe perioada 2015, semestrul II – 2016, unde avem măsuri de relaxare fiscală, care însumează un impact brut de 16 miliarde de lei. În anii următori (2017, 2018, 2019) impactul net însumează 33,2 miliarde lei’, a afirmat ministrul Finanţelor Publice.

Oficialul a adăugat că banii rezultaţi din aplicarea măsurilor de relaxare fiscală vor fi direcţionaţi, în primul rând, în reducerea TVA.

‘Aceşti bani vor fi direcţionaţi, în primul rând, în reducerea TVA. Cel târziu la sfârşitul acestui an de la 24% la 20%, la general, şi de la 24% la 9% pentru produsele din carne, legume şi fructe, dar şi introducerea taxării inverse pentru TVA din construcţii’, a spus Darius Vâlcov.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Asociația „Speranță pentru România” a primit în 2021 din donații peste 3 milioane de euro, bani pe care i-a folosit în sprijinirea a peste 600 de oameni aflați în dificultate
Asociația „Speranță pentru România” a primit în 2021 din donații peste 3 milioane de euro, bani pe care i-a ...
Asociația „Speranță pentru România" a anunțat marți că a reușit să strângă în anul 2021 peste 3 milioane de ...
Coronavirus: Bulgaria ar putea închide centrele comerciale după un nou record de contagieri cu COVID-19
Coronavirus: Bulgaria ar putea închide centrele comerciale după un nou record de contagieri cu COVID-19
Bulgaria a înregistrat în ultimele 24 de ore 160 de decese şi 9.996 de cazuri de COVID-19, un record zilnic de cazuri ...
Cât câștigați la factura de energie electrică după noile reduceri anunțate de Guvern
Cât câștigați la factura de energie electrică după noile reduceri anunțate de Guvern
Premierul Ciucă a anunțat o nouă schemă de sprijin pentru consumatorii casnici care ar urma să se aplice de la 1 februarie, ...