Valer Blidar (BCF): Analizăm piaţa bancară în eventualitatea unei achiziţii

Omul de afaceri Valer Blidar, fondatorul Băncii Comerciale Feroviare, a declarat, luni, că analizează piaţa bancară pentru o eventuală achiziţie, iar ţinta băncii este finanţarea românilor care vor să achiziţioneze terenuri agricole.
Economica.net - lun, 19 mai 2014, 15:05
Valer Blidar (BCF): Analizăm piaţa bancară în eventualitatea unei achiziţii

‘Ţinta băncii noastre este să finanţăm în special achiziţionarea de terenuri agricole de către români, pentru ca acestea să nu fie vândute doar străinilor. Acesta este un segment pe care vrem să-l atacăm rapid’, a spus Blidar, cu ocazia anunţării rezultatelor BCF din 2013.

Blidar a dezminţit informaţiile potrivit cărora BCF ar fi pregătită să fie vândută, însă a arătat că se gândeşte la o strategie de creştere prin achiziţii.

‘Am avut propuneri din afară să facem banca frumoasă şi să o vindem. Ţinta noastră nu este asta. Nici nu ne-am gândit să rămânem doar o bancă mică, dar nici să creştem oricum. Strategia noastră este să creştem, dar moderat. Analizăm şi piaţa bancară într-o eventuală preluare, dar ne vom uita atent la active. Vrem să creştem sănătos, treptat, nu doar de dragul de a deveni mari’, a subliniat Valer Blidar.

BCF are în prezent un portofoliu de 400 de milioane lei resurse atrase.

Portofoliul de credite a crescut cu 70%, în 2013, faţă de 2012, cu un sold de 316 milioane lei, la 30 aprilie 2014.

Totalul activelor a depăşit 441 milioane lei, la 30 aprilie 2014, în creştere cu 33% faţă de 2012.

Potrivit unui clasament realizat de Forbes, cel mai bogat om de afaceri din Arad este Valer Blidar, proprietarul grupului de firme Astra Vagoane Călători SA.

Banca Comercială Feroviară are 7.853 de clienţi şi 15 sucursale.

Acţionarii băncii sunt Valer Blidar, cu 38,445%, SC Astra Vagoane Călători Arad, cu 28,389%, SC Tristar SRL, cu 23,666% şi Atelierele Griviţa Bucureşti SA, cu 9,5%.

 

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...