Valoarea despăgubirilor pentru vătămări corporale pe RCA a crescut cu 2000% între 2007 şi 2014 – UNSAR

Valoarea despăgubirilor plătite pentru vătămări corporale pe segmentul RCA a crescut cu 2000% între 2007 şi 2014, a declarat, luni, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), Remi Vrignaud, la cea de-a 5-a ediţie a Conferinţei Anuale a Asiguratorilor din România, citat de Agerpres.
Economica.net - lun, 27 iun. 2016, 09:54
Valoarea despăgubirilor pentru vătămări corporale pe RCA a crescut cu 2000% între 2007 şi 2014 - UNSAR
„Cel mai sensibil lucru – şi aş spune şi cel mai mare driver de probleme reputaţionale – este asigurarea de RCA. Aici vreau să atrag atenţia la evoluţia de daune morale şi vătămări corporale, despăgubirile făcute între 2007 şi 2014 au evoluat cu 2000%. Deci, daunele morale au crescut cu 2000%”, a spus Remi Vrignaud. 

Potrivit datelor prezentate de acesta, valoarea despăgubirilor plătite pentru vătămări corporale pe segmentul RCA a urcat cu 24% între 2013 şi 2014. În acest context, Vrignaud a atras atenţia asupra faptului că valoarea despăgubirilor plătite pentru vătămări pe segmentul RCA cresc alarmant de la an la an, iar costurile suplimentare generate de absenţa unui sistem predictibil sunt transferate asiguraţilor. Remi Vrignaud a precizat că România se confruntă cu un vid legislativ în domeniul daunelor morale. 

Preşedintele UNSAR a subliniat că anul 2015 a fost marcat de prejudicii de reputaţie pentru industria de asigurări din România, menţionând falimentul unui mare jucător de pe piaţa locală, derularea programului de evaluare a activelor şi pasivelor societăţilor de asigurare de către ASF – testele de stres, protestele transportatorilor cu privire la creşterea preţului RCA, dar şi creşterea neîncrederii clienţilor în sistemul asigurărilor. 

Remi Vrignaud a remarcat că o evoluţie bună a fost înregistrată de piaţa de asigurări de viaţă, iar volumul primelor brute subscrise ar putea urca de la 105,3 de milioane de lei în 2015 la aproape 250 de milioane de lei în 2019. 

La rândul său, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Marius Vorniceanu, a declarat se aşteaptă la o creştere a acestei pieţe nu în urma majorării tarifelor, ci datorită unei diversificări a produselor.

Te-ar mai putea interesa și
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr de conturi de salariu gestionate, prezintă cele mai importnate cinci......
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...
Rata de incidență COVID-19 în București a trecut de 16 la mie
Rata de incidență COVID-19 în București a trecut de 16 la mie
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns, sâmbătă, în Bucureşti, la 16,1 cazuri la mia de locuitori, ...