Valoarea maximă a tichetului de masă rămâne la 15,18 lei până în martie 2020 – proiect de Ordin

Valoarea nominală a tichetului de masă rămâne la cel mult 15,18 lei până în martie 2020, potrivit unui proiect de Ordin al Ministerului Muncii, consultat de Economica.
Cristina Şomănescu - joi, 15 aug. 2019, 07:56
Valoarea maximă a tichetului de masă rămâne la 15,18 lei până în martie 2020 - proiect de Ordin

Valoarea nominală maximă a tichetului de masă (15,18 lei) este stabilită, în prezent, prin articolul 14 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Această valoare va rămâne valabilă până în martie 2020, se arată într-un proiect de Ordin al Ministerului Muncii, consultat de Economica.net.

Iată, concret, ce prevede proiectul de Ordin pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru semestrul II al anului 2019, consultat de Economica.net:

„Art. 1. – Pentru semestrul II al anului 2019, începând cu luna octombrie, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depăşi cuantumul de 15,18 lei.
Art. 2. – Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2020, respectiv februarie 2020 și martie 2020.
Art. 3. – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

Amintim că, începând din ianuarie 2019, toate tichetele valorile sunt reglementate prin Legea nr. 165/2018 şi prin normele metodologice de aplicare a acestei legi, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018.

Ce spune legea despre indexarea tichetelor de masă

(1) Valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabilește prin înmulțirea ultimei valori nominale indexate a unui tichet de masă cu indicele creșterii prețurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică, calculat ca raport între nivelul mediu realizat al acestui indice pe ultimul semestru constituit din şase luni calendaristice întregi, începând cu luna februarie 2019, și nivelul mediu al aceluiași indice pe penultimul semestru, potrivit articolului 33 din normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, referitoare la modul de stabilire a valorii nominale a unui tichet de masă.

Atenţie! Aceste măsuri fac parte dintr-un proiect de act normativ. Ca să intre în vigoare, trebuie să fie adoptat de guvern şi publicat în Monitorul Oficial. 

Te-ar mai putea interesa și
Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației
Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației
Ministrul Educației Sorin Cămpeanu a anunțat joi seară că demisionează din funcție....
FlixBus lansează cea mai lungă linie de transport din lume operată 100% cu autocare care folosesc biodiesel
FlixBus lansează cea mai lungă linie de transport din lume operată 100% cu autocare care folosesc biodiesel
După ce a testat autocare electrice și cu panouri solare, FlixBus continuă să exploreze noi tehnologii pentru a oferi ...
Lucian Bode a cerut Corpului de Control al MAI să investigheze licitația pentru cumpărarea 600 de mașini BMW
Lucian Bode a cerut Corpului de Control al MAI să investigheze licitația pentru cumpărarea 600 de mașini BMW
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru (foto), a anunţat, joi, că ministrul de Interne, Lucian Bode, a solicitat ...
Locuitorii din Botoșani vor plăti cu 20% mai mult de la 1 octombrie pentru energia termică
Locuitorii din Botoșani vor plăti cu 20% mai mult de la 1 octombrie pentru energia termică
Preţul energiei termice livrată în sistem centralizat populaţiei din municipiul Botoşani va creşte, de la 1 octombrie, ...