Valoarea maximă a tichetului de masă rămâne la 15,18 lei până în martie 2020 – proiect de Ordin

Valoarea nominală a tichetului de masă rămâne la cel mult 15,18 lei până în martie 2020, conform unui proiect de Ordin al Ministerului Muncii, consultat de Economica.
Cristina Şomănescu - J, 15 aug. 2019, 07:56
Valoarea maximă a tichetului de masă rămâne la 15,18 lei până în martie 2020 - proiect de Ordin

Valoarea nominală maximă a tichetului de masă (15,18 lei) este stabilită, în prezent, prin articolul 14 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Această valoare va rămâne valabilă până în martie 2020, se arată într-un proiect de Ordin al Ministerului Muncii, consultat de Economica.net.

Iată, concret, ce prevede proiectul de Ordin pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru semestrul II al anului 2019, consultat de Economica.net:

„Art. 1. – Pentru semestrul II al anului 2019, începând cu luna octombrie, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depăşi cuantumul de 15,18 lei.
Art. 2. – Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2020, respectiv februarie 2020 și martie 2020.
Art. 3. – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

Amintim că, începând din ianuarie 2019, toate tichetele valorile sunt reglementate prin Legea nr. 165/2018 şi prin normele metodologice de aplicare a acestei legi, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018.

Ce spune legea despre indexarea tichetelor de masă

(1) Valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabilește prin înmulțirea ultimei valori nominale indexate a unui tichet de masă cu indicele creșterii prețurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică, calculat ca raport între nivelul mediu realizat al acestui indice pe ultimul semestru constituit din şase luni calendaristice întregi, începând cu luna februarie 2019, și nivelul mediu al aceluiași indice pe penultimul semestru, potrivit articolului 33 din normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, referitoare la modul de stabilire a valorii nominale a unui tichet de masă.

Atenţie! Aceste măsuri fac parte dintr-un proiect de act normativ. Ca să intre în vigoare, trebuie să fie adoptat de guvern şi publicat în Monitorul Oficial. 

Te-ar mai putea interesa și
Italienii de la Alerion iau autorizația de la ANRE pentru trei parcuri eoliene, de 160 MW, în județul Galați
Italienii de la Alerion iau autorizația de la ANRE pentru trei parcuri eoliene, de 160 MW, în județul Galați
Grupul italian Alerion continuă expansiunea în sectorul energiei regenerabile din România. Urmează să primească autorizația de înființare pentru trei noi parcuri eoliene, toate în județul......
ANAF a pregătit lista neagră, „scoringul fiscal”. Cum funcționează acum sistemul secret, cum vor funcționa „notele” pentru contribuabili și cum poți scăpa de control
ANAF a pregătit lista neagră, „scoringul fiscal”. Cum funcționează acum sistemul secret, cum vor funcționa ...
Agenții economici din România sunt încadrați în firme cu risc minim, mediu și mare, în funcție de care sunt mai des ...
Euro NCAP a catalogat autoturismele produse la Craiova cu patru stele
Euro NCAP a catalogat autoturismele produse la Craiova cu patru stele
Ford Tourneo Courier și e-Tourneo Courier, precum și SUV-ul Puma Gen-E, au fost catalogate cu patru stele la testele de ...
Eșec mare al lui Ilie Bolojan. Proiectul său de suflet, făcut din fonduri publice, pierde bani pe bandă rulantă
Eșec mare al lui Ilie Bolojan. Proiectul său de suflet, făcut din fonduri publice, pierde bani pe bandă rulantă
Ilie Bolojan a fost prezentat întotdeauna ca un administrator echilibrat și atent la banii publici. Această imagine a ...