1EUR = 4.8365 RON | Bucureşti 30 º

News

Valoarea pieței balneo și spa s-a cifrat la 314 mil. euro în 2018

În 2019, peste 1,8 milioane de turiști au cheltuit peste 288 de milioane de euro pe tratamente si terapii balneare în stațiunile de gen din România, la un preț mediu al unui sejur de sănătate de 797 de lei/ persoană. Anul trecut, piața balneo & spa din România a generat o cifră de afaceri de circa 314 milioane de euro și a fost susținută și de voucherele de turism.

09 iun, 2019 | | ECONOMICA.net

„Piața de balneo și SPA este o piață a bucuriei și a sănătații, este o piață unde oamenii vin să învețe sau să reînvețe ce este fericirea”, spune Sergiu Neguț, om de afaceri, business angel și curator de start-up-uri, în cadrul evenimentului de spa & balneo business networking #InfuziadeBusiness, organizat de OPTBR și despreSpa.ro.

Iar obiceiurile de consum ale românilor se schimbă, pe măsură ce aceștia învață să își aloce timp, să meargă în vacanțe de relaxare sau tratament, să se bucure de viață.

În 2018, piața spa a crescut cu aproximativ 10% față de 2017, când totalul acesteia a fost de 24,4 milioane euro (in crestere cu 16,2% față de 2016), dintre care 8,8 milioane euro provin din terapii spa de relaxare (exclusiv de relaxare - nu sunt incluse aici terapiile pentru slăbire - masaje anticelulitice sau alte terapii de beauty).

Publicul este din ce în ce mai numeros, ceea ce obligă la creșterea calității serviciilor în spa. Românii care frecventează centrele spa sunt o categorie premium de clientelă - atât financiar, cât și din punctul de vedere al culturii și preocupărilor. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO