1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

News

Valoarea pieţei de software şi servicii informatice din România va ajunge la 900 milioane de euro, în 2015

Piaţa de software şi servicii informatice din România va ajunge la 900 de milioane de euro, în 2015, iar ponderea sectorului public va fi de 25% faţă de zona privată, a declarat, luni, într-o conferinţă de specialitate, Eugen Schwab-Chesaru, director pentru Europa de Est al Pierre Audoin Consultants /PAC/.

27 oct, 2014 | Agerpres

'Piaţa de software şi servicii informatice din România s-a schimbat destul de mult în ultimul an. Piaţa din România, într-un mod logic şi nu exagerat de optimist, ar fi trebuit să depăşească două miliarde de euro, în 2015. Din păcate, local vorbind, piaţa nu este nici la jumătate la ora actuală. Avem de-a face cu frâna care vine din sectorul public şi strică cumva situaţia. Anul acesta, piaţa de software şi servicii informatice din România nu va depăşi cifrele de anul trecut, faţă de o predicţie de creştere de 7-8% (...) Piaţa de anul viitor din România ar trebui să se apropie de 900 de milioane de euro, şi mă refere aici la strict ce se cumpără de pe piaţa locală. Raportul privat - public va fi de 75% la 25%. Procentajul din zona publică va fi cel mai mic din ultimii ani. Este foarte interesant de urmărit dacă sectorul public va arăta nişte semne ale unui switch către produse software în detrimentul dezvoltării unor clustere. Ponderea sectorului public în software şi servicii fluctuează în funcţie de o astfel de decizie strategică', a explicat Schwab-Chesaru.

Acesta a adăugat că în zona publică a serviciilor informatice nu se vor întâmpla foarte multe lucruri în 2015, deşi vor fi demarate unele discuţii.

'Pe zona publică nu se vor întâmpla foarte mute lucruri în 2015. Vor demara anumite discuţii, dar ce se va finaliza, îmi este greu să spun acum. În sectorul privat, vedem zona companiilor locale care încep să aibă un apetit semnificativ pentru externalizare, care poate însemna zona de cloud computing. La nivelul companiilor multinaţionale există un trend de externalizare, dar nu la acelaşi nivel ca anul trecut. Strict pentru România, văd multe şanse pentru semnarea unor contracte importante de application management sau application outsourcing. Vorbesc de contracte de 3-4, poate chiar 5 milioane de euro/an, pentru un singur contract. Un alt fenomen care va impacta piaţa locală va fi cel de scoatere de sub responsabilitate locală a IT-ului respectivei corporaţii. Un fenomen semnificativ ca şi creştere este cloud computing, în special public cloud', a afirmat reprezentantul PAC

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO