1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

News

Valoarea salariului minim nu poate fi aflată mai devreme de sfârşitul lunii noiembrie - Ministrul Muncii

Valoarea salariului minim nu poate fi aflată mai devreme de sfârşitul lunii noiembrie, după ce vor fi parcurse o serie de date pe baza cărora să fie fundamentată aceasta, a afirmat luni ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

03 oct, 2016 | Agerpres

'O să avem săptămâna aceasta o reuniune. Miercuri, după şedinţa de Guvern, am programat o reuniune pentru a discuta stadiul de etapă pe partea de salariu minim. Am finalizat achiziţia care ne va permite să punem datele în ordine în domeniu şi voiam să discutăm calendarul cu partea sindicală', a declarat Dragos Pîslaru, prezent luni la ceremonia de deschidere a anului universitar, la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti.

Ministrul a explicat că, până la jumătatea lunii octombrie, vor fi strânse datele şi va avea un punct de plecare pe care toţi partenerii să îl poată consulta.

'Acest lucru nu este posibil (valoarea salariului minim pentru 2017 - n.r.) pentru a fi stabilit decât după ce parcurgem nişte date şi avem nişte discuţii bazate pe evidenţă şi nu doar o negociere pur şi simplu. Cel mai devreme sfârşitul lunii noiembrie', a spus Dragoş Pîslaru.

Preşedintele organizaţiei sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat miercuri, după consultările pe tema Legii salarizării unitare, care au avut loc la Guvern, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit (CNT), că unul din subiectele discutate a fost salariul minim şi că se va accelera elaborarea astfel încât, cel târziu la 15 octombrie, va ieşi actul normativ ca să se ofere predictibilitate şi posibilitate unităţilor economice să finalizeze bugetele proprii pentru anul următor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO