1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

Finanţe şi bănci

Valoarea titlurilor de stat cumpărate de populaţie a depăşit 520 de milioane de lei. 14.000 de cumpărători

Valoarea titlurilor de stat cumpărate de populaţie a depăşit 520 de milioane de lei, volumul total de subscriere fiind de cinci ori mai mare decât valoarea anunţată, în timp ce numărul cumpărătorilor a ajuns la 14.000, informează un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

26 iul, 2016 | Agerpres

Potrivit MFP, emisiunea de titluri de stat adresată persoanelor fizice, ediţia 'Centenar' a ajuns la un volum total de subscriere de cinci ori mai mare decât valoarea anunţată, respectiv de peste 520 de milioane de lei. Această cerere a venit din partea unui număr foarte mare de cetăţeni, reuşind să atragă mai bine de 14.000 de cumpărători, de 11 ori mai mulţi faţă de emisiunea similară de anul trecut.

'Succesul emisiunii arată încrederea pe care cetăţenii o au în statul român. Aceasta va fi răsplătită! Ministerul Finanţelor Publice va accepta toate subscrierile titlurilor de stat în cadrul emisiunii 'Centenar', astfel încât întreaga cerere manifestată de persoanele fizice pe durata perioadei de subscripţie să fie satisfăcută', a declarat ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Persoanele fizice interesate de cumpărarea titlurilor de stat ale ediţiei 'Centenar' vor putea subscrie până în data de 29 iulie 2016, cu respectarea plafonului maxim de 100.000 de lei pentru un singur investitor, având certitudinea alocării totale a sumei subscrise.

Potrivit MFP, oferta se derulează în perioada 11-29 iulie, dobânda fiind de 2,15% pe an. Titlurile au scadenţa în 2018, valoarea nominală fiind de 100 de lei. O singură persoană poate achiziţiona cel mult 1.000 de titluri, adică o valoare maximă de 100.000 de lei.

Titlurile de stat pot fi achiziţionate, fără costuri, de la cele patru bănci intermediare: BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania. Veniturile generate de deţinerea titlurilor de stat nu sunt impozitate.

În procesul de subscriere investitorii pot cumpăra titluri de stat fie prin una din băncile intermediare ale tranzacţiei, fie prin intermediul unei firme de brokeraj autorizată în acest scop. În cazul cumpărării prin băncile intermediare subscrierea se poate face fie cu numerar, caz în care se va deschide doar un cont de subscriere, fie prin indicarea unui cont bancar la banca respectivă sau la o altă bancă.

La scadenţă, Ministerul Finanţelor Publice va organiza o loterie aniversară prin care 100 de persoane fizice, deţinători de titluri de stat ale emisiunii aniversare, vor câştiga premii de 1.000 de lei fiecare, indiferent de numărul de titluri deţinute.

MFP recomandă persoanelor fizice care doresc să subscrie prin băncile sindicatului de intermediere şi care întâmpină probleme în a primi asistenţă din partea funcţionarilor bancari să transmită sesizările către departamentul de comunicare al MFP pe adresa [email protected] sau pe adresa de Facebook a emisiunii Fidelis, ediţia 'Centenar': Ministerul Finanţelor Publice-Fidelis-Titluri de stat pentru populaţie

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO