1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

News

Valoarea tranzacţiilor online a crescut cu 44 la sută în România, în primele nouă luni din 2017

Valoarea tranzacţiilor online a crescut în România cu 44 la sută în primele nouă luni din 2017, faţă de perioada similară a anului trecut, până la aproximativ 1,9 miliarde de lei, se arată într-un comunicat de compania PayU.

30 oct, 2017 | Agerpres

"Românii înţeleg din ce în ce mai bine beneficiile plăţilor online. În primele nouă luni ale anului, s-au realizat cu 37 la sută mai multe tranzacţii online comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Valoarea acestora a ajuns la aproximativ 1,9 miliarde de lei, cu 44 la sută mai mult faţă de perioada ianuarie-septembrie 2016', a declarat Marius Costin, country manager PayU România.

Potrivit comunicatului, în ultimii zece ani, numărul de europeni care cumpără online s-a dublat (de la 29,7% în 2007 la 55% în 2017). Comerţul electronic este din ce în ce mai popular şi în România, în primele nouă luni ale anului remarcându-se trei direcţii importante, respectiv creşterea încrederii în cumpărăturile online; alegerea unor metode de plată localizate şi cumpărături transfrontaliere.

În prezent, statisticile europene arată că 4 din 10 comercianţi online intenţionează în anul următor să îşi vândă produsele şi peste hotare. Când vine vorba de extinderea afacerii online şi în alte ţări, principalele reticenţe sunt legate de riscul mai ridicat de fraudă şi neplată în vânzările transfrontaliere, de reglementările fiscale diferite, de diferenţele în legislaţie şi de normele privind protecţia consumatorilor.

,,Din experienţa PayU, comercianţii români încep să-şi extindă afacerile transfrontalier, sau cel puţin sunt interesaţi de această posibilitate. Încă se fac paşi timizi în acest sens, vizând, în special, ţările europene vecine. Mesajul nostru pentru aceştia este că este la fel de uşor să faci comerţ online de la est la vest est pe cât este de la vest la est şi că au întotdeauna de partea lor un partener global pe zona de plăţi, cu expertiză în abordarea locală, pentru a-i susţine în acest demers', a mai spus Marius Costin, country manager PayU România.

PayU este un furnizor global de servicii de plată pentru companii. PayU Group operează în 17 ţări pe patru continente şi este deţinut de Naspers, o companie multinaţională originară din Africa de Sud, cu operaţiuni în media şi servicii online.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO