1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Vama se pregăteşte să se despartă de ANAF

Directia Generala a Vamilor se va transforma din departament ANAF, cum este acum, in institutie de sine statatoare, a declarat azi seful Directiei, Dorel Fronea, numit in functie luna trecuta.

26 aug, 2016 | | ECONOMICA.net

"In perioada imediat urmatoare vom reorganiza Vama. Acum suntem o simpla directie in cadrul ANAF si nu putem avea performantele pe care ni le dorim. Vom redeveni Autoritatea Nationala Vamala. Cum a fost si pana in 2013, cand a fost desfiintata", a spus Dorel Fronea, seful Vamii si vicepresedinte ANAF.

El a explicat ca, de exemplu, contrabanda la tigari a ajuns acum la 16% din piata. Si ca Vama, cand era autoritate de sine statatoare, o dusese la 11%, aproape de media europeana de 10%.

"De vina pentru aceasta stare a lucrurilor este ca Vama nu mai are echipe mobile. Vrem sa le reintroducem", a spus Fronea.

In momentul desfiintarii Autoritatii Nationale Vamale, partea de echipe mobile a fost preluata de Antifrauda.

Intrebat cum va infiinta noile echipe, Fronea a evitat sa spuna ca le va desprinde din Antifrauda, dar a admis ca, in mare va fi vorba de realocari in cadrul ANAF.

"Personalul ar fi de cateva sute de oameni. Si mai e nevoie de 30-40 de masini. Nu e cheltuiala suplimentara. In mare e vorba de detasari si realocari in cadrul ANAF. Conform legilor existente", a comentat noul sef al Vamii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO