1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 20 º

News

Vânzarea de nave Mistral către Rusia "nu este binevenită", în contextul crizei din Ucraina - SUA

Statele Unite ale Americii au denunţat încă o dată miercuri vânzarea de către Franţa de nave de război Rusiei, în momentul în care europenii se pregătesc să înăsprească sancţiunile împotriva Moscovei, acuzată de implicare directă în luptele din estul Ucrainei, informează AFP.

03 sep, 2014 | Agerpres

'Aceasta vânzare nu este binevenită, date fiind evenimentele care au loc în această parte a lumii', a declarat ambasadorul Statelor Unite la UE, Anthony Gardner, în faţa Parlamentului European. El a admis că 'în cazul în care vânzarea ar fi fost anulată, ar fi existat sancţiuni semnificative' din partea Rusiei împotriva Franţei.

Contractul Mistral în valoare de 1,2 miliarde de euro, care prevede livrarea a două portelicoptere, a fost semnat în 2011. Rusia aşteaptă livrarea unui portelicopter de tip Mistral denumit 'Vladivostok' în luna octombrie anul acesta, în timp ce o a doua navă similară, denumită 'Sevastopol', ar urma să fie gata anul viitor.

În ultimele luni, livrarea de nave Mistral a fost aspru criticată de SUA şi de ţări europene, în special de către Marea Britanie şi Lituania. Preşedintele american Barack Obama şi-a exprimat regretul că Parisul nu a ales să suspende contractul controversat şi se aşteaptă ca aceste critici să fie relansate cu ocazia summitului NATO de joi şi vineri din Ţara Galilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO