Vânzările Apple în China au scăzut semnificativ din cauza epidemiei de coronavirus

Apple a vândut luna trecută mai puţin de o jumătate de milion de smartphone-uri în China, arată datele guvernamentale publicate luni, deoarece epidemia de coronavirus (Covid-19) a afectat semnificativ cererea, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 09 mart. 2020, 13:34
Vânzările Apple în China au scăzut semnificativ din cauza epidemiei de coronavirus

La sfârşitul lunii ianuarie, China a introdus restricţii de călătorie şi a cerut cetăţenilor să evite locurile publice, chiar înainte de Anul Nou chinezesc, când în mod tradiţional vânzările cresc semnificativ. Multe restricţii au rămas în vigoare pe parcursul lunii februarie.

În total, brandurile de telefoane mobile au livrat 6,34 milioane de dispozitive în februarie, în scădere cu 54,7% faţă de cele 14 milioane livrate în perioada similară din 2019, arată datele publicate de Academia de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor din China.

Brandurile cu sistem de operare Android, care includ dispozitive produse de Huawei Technologies şi Xiaomi, au înregistrat cel mai semnificativ declin luna trecută. Împreună, companiile au livrat 5,85 milioane de telefoane mobile, faţă de 12,72 milioane în februarie 2019.

Livrările de dispozitive Apple au scăzut la 494.000, de la 1,27 milioane în februarie 2019. În ianuarie, compania a livrat uşor peste două milioane de telefoane mobile inteligente.

Firmele de cercetare a pieţei IDC şi Canalys au estimat anterior că livrările de smartphone-uri pe plan global vor scădea cu 40% în primul trimestru din 2020, deoarece epidemia de coronavirus (Covid-19) a afectat semnificativ cererea şi a afectat lanţul de furnizare.

Magazinele Apple din China au fost închise cel puţin două săptămâni în februarie, din cauza temerilor privind extinderea epidemiei.

Luna trecută, Apple a avertizat că este puţin probabil să-şi îndeplinească ţintele trimestriale de vânzări stabilite recent, din cauza efectelor epidemiei în China, care au afectat lanţul de aprovizionare şi au amânat redeschiderea fabricilor.

Facilităţile de producţie din China, unde sunt produse telefoanele iPhone şi alte produse electronice, au început să se redeschidă, dar activitatea acestora este mai lentă decât se estima, a precizat Apple. Compania avertizează că va avea la dispoziţie mai puţine telefoane pentru a fi vândute pe plan global.

China a fost responsabilă pentru 15% din veniturile Apple trimestrul trecut, sau 13,6 miliarde de dolari.

La finalul lunii ianuarie, Apple estima că va obţine venituri între 63 şi 67 miliarde de dolari în primele trei luni din acest an. Analiştii estimează că în perioada ianuarie-martie 2020 epidemia ar putea reduce cu 50% cererea pentru smartphone-uri în China, cea mai mare piaţă globală pentru dispozitive.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O companie sud-coreeană va investi 810 milioane de dolari într-o uzină de componente de baterii în Ungaria
O companie sud-coreeană va investi 810 milioane de dolari într-o uzină de componente de baterii în Ungaria
Grupul sud-coreean EcoPro BM intenţionează să construiască o uzină în Ungaria care va produce catozi utilizaţi în ...
Mai multe gaze de la Petrom? Compania estimează reducerea declinului zăcămintelor și mizează pe  rezerve de 50 de miliarde de metri cubi în Marea Neagră
Mai multe gaze de la Petrom? Compania estimează reducerea declinului zăcămintelor și mizează pe  rezerve de 50 de miliarde ...
OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din sud-estul Europei mizează pe o scădere a declinului natural ...
Cresc accizele şi la bere, gaze şi energie electrică
Cresc accizele şi la bere, gaze şi energie electrică
Nivelul accizelor va creşte uşor anul viitor pentru aproape toate categoriile de produse, singura excepţie fiind ţigaretele, ...