1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

Auto

Vânzările de automobile electrice au scăzut în iulie pentru prima dată, după ce China a redus subvenţiile

Vânzarile globale de automobile electrice au scazut pentru prima data în istorie în luna iulie a acestui an, dupa ce China a redus subventiile acordate pentru achizitionarea de automobile electrice, o dovada a influentei pe care o are sprijinul Guvernului asupra pietei automobilelor electrice, transmite Bloomberg.

06 sep, 2019 | Agerpres

Potrivit unui raport publicat marti de firma de consultanta Sanford C. Bernstein, un numar de aproximativ 128.000 de autoturisme electrice au fost vândute la nivel global în luna iulie 2019, în scadere cu 14%. Vânzarile de automobile electrice au scazut în China si America de Nord, dar au crescut în Europa.

Ritmul de crestere a vânzarilor de automobile electrice în China, cel mai mare producator si totodata cea mai mare piata pentru vehiculele electrice, începe sa încetineasca, pe masura ce reducerea subventiilor guvernamentale, dar si încetinirea economica încep sa influenteze deciziile de achizitie ale consumatorilor. Guvernul de la Beijing a decis sa reduca subventiile pentru achizitionarea de noi automobile electrice începând cu data de 26 iunie, în ideea de a-i încuraja pe constructori sa se concentreze pe inovatie.

Desi automobilele electrice nu reprezinta decât câteva procente din piata auto mondiala, constructorii auto mizeaza pe acest segment pentru cresterea lor în viitor.

În pofida scaderii înregistrate în luna iulie, pe primele sapte luni ale anului piata mondiala a automobilelor electrice a înregistrat o crestere de 35%, sustin analistii de la Bernstein, potrivit carora pe ansamblul anului 2019 vânzarile vor înregistra o crestere cuprinsa între 23% si 48% pâna la 2,4-2,9 milioane unitati.

"Asa cum era de asteptat, cresterea s-a oprit în luna iulie, pe fondul reducerii subventiilor. În pofida unor slabiciuni pe termen scurt asteptate pentru a doua jumatate a anului, continuam sa avem o viziune pozitiva cu privire la cererea pe termen lung de automobile electrice", sustin analistii de la Bernstein.

În rândul producatorilor, grupul american Tesla Inc. a fost lider în luna iulie, cu aproximativ 20.000 de automobile electrice vândute, urmat de BYD Co., o marca chineza de automobile electrice care este sprijinita de miliardarul american Warren Buffett.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO