Vânzările de autoturisme electrice şi hibrid s-au dublat în primele 10 luni din 2016, până la 834 de unităţi – APIA

Numărul autoturismelor electrice şi hibrid comercializate în România a continuat să crească, iar în primele 10 luni ale anului a ajuns la 834 de unităţi, mai mult decât dublu faţă de aceeaşi perioadă din anul 2015, reiese din datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA), consultate de Agerpres.
Economica.net - lun, 21 nov. 2016, 08:23
Vânzările de autoturisme electrice şi hibrid s-au dublat în primele 10 luni din 2016, până la 834 de unităţi - APIA

La nivelul perioadei ianuarie – octombrie 2015, numărul maşinilor electrice şi hibrid vândute pe plan naţional a fost de 412 unităţi.

Pe de altă parte, conform statisticii, din ianuarie până în octombrie 2016, comparativ cu acelaşi interval din anul precedent, pe segmentul autoturismelor ecologice, vânzările au crescut cu 102,4%, până la 834 de exemplare, iar ponderea în vânzările totale de autoturisme noi a reprezentat echivalentul a 0,9%, la nivel naţional.

Totodată, la nivelul lunii octombrie din acest an, au fost vândute 130 de maşini ‘verzi’, în creştere cu 5,69% în comparaţie cu luna anterioară, când s-au înregistrat 124 de unităţi comercializate.

În topul celor mai comercializate mărci auto electrice 100%, din ianuarie până în octombrie, primul loc este ocupat de BMW, cu 38 de unităţi, urmată de Mercedes-Benz (26), Volvo (9), Mitsubishi (7) şi Renault (3).

În acelaşi timp, cele mai multe maşini hibride comercializate în România, în primele 10 luni, sunt înregistrate în dreptul mărcii Toyota (578 unităţi), urmată de Lexus (127) şi Land Rover (17).

Datele APIA relevă că, pe întregul an 2015, numărul autovehiculelor electrice şi hibride noi vândute în România a fost de 495 de unităţi, mai mult decât dublu (110%) comparativ cu anul 2014, când au fost comercializate 236 de unităţi.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
OPPO preia un rol de conducere în Connectivity Standards Alliance
OPPO preia un rol de conducere în Connectivity Standards Alliance
OPPO și Alianța pentru Standardele de Conectivitate, au anunțat astăzi alăturarea cu efect imediat a companiei OPPO ...
Emailuri false în numele ANAF. Instituţia avertizează contribuabilii să nu deschidă emailurile provenite de la info@anaf.ro
Emailuri false în numele ANAF. Instituţia avertizează contribuabilii să nu deschidă emailurile provenite de la [email protected]
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează contribuabilii asupra unui val de mesaje transmise prin email, ...
OECD: Costurile cu pensiile şi sănătatea le vor depăşi pe cele generate de datoriile acumulate în pandemie
OECD: Costurile cu pensiile şi sănătatea le vor depăşi pe cele generate de datoriile acumulate în pandemie
Pandemia de Covid-19 a majorat nivelul datoriei publice însă aceste costuri vor fi depăşite cu mult de dificultăţile ...