1EUR = 4.8288 RON | Bucureşti 17 º

News

Vânzările de dispozitive purtabile au ajuns la 336,5 milioane de unităţi în 2019, cu volume record pentru smartwatch-uri şi brăţări de fitness

Piața mondială a dispozitivelor purtabile a crescut cu 82,3% în al patrulea trimestru al anului trecut, la 118,9 milioane de dispozitive livrate, conform noilor date de la International Data Corporation (IDC). Creșterea uimitoare s-a datorat în mare măsură proliferării device-urilor cu căşti, care a captat 55,3% din întreaga piață. În total, în 2019 au fost livrate 336,5 milioane de unităţi.

24 mar, 2020 | ECONOMICA.net

"2019 a marcat un pas puternic înainte pentru piața mondială de dispozitive purtabile", a declarat Ramon T. Llamas, director de cercetare al echipei IDC Wearables. "Hearables-ul a fost categoria cea mai spectaculoasă datorită introducerii de produse noi și a mai multor smartphone-uri care au renunţat la cablul de la căștile tradiționale, care au condus practic utilizatorii să achiziționeze un produs hearable. Nu trebuie să umbrim performanţa ceasurilor inteligente și trackerele de fitness, care ambele au înregistrat volume anuale record şi datorită unei abundență de modele low cost".

Alte categorii populare care au înregistrat, de asemenea, creșteri în timpul ultimului trimestru au inclus ceasuri (15,3% creștere de la an la an) și benzi purtate la încheietura mâinii (+17,7%).

Dispozitivele purtate la încheietura mâinii au capturat 43,8% din totalul pieței, în scădere cu 68,6% față de în sezonul trecut de vacanță. Deși ponderea dispozitivelor purtate la încheieturi a scăzut, categoria în sine a crescut cu 16,3% în aceeași perioadă.

Pentru întregul an, vânzătorii au livrat un număr total de 336,5 milioane de dispozitive purtabile în întreaga lume, un avans de 89% față de cele 178 milioane de unități expediate în 2018.

Apple a fost lider de piață, cu 43,4 milioane de unități livrate în T4 2019 şi 106,5 milioane pe tot anul datorită noii versiuni de AirPod, AirPods Pro și Apple Watch, precum și produselor sale Beats care acoperă mai multe game de preț. Cu toate acestea, întrucât produsele companiei s-au descurcat foarte bine pe parcursul trimestrului, vânzările Apple Watch au scăzut cu 5,2% an de an, întrucât compania a înregistrat deficiențe de aprovizionare.

Xiaomi s-a clasat pe locul doi, cu 12,8 milioane de unităţi, dintre care 73,3% (9,4 milioane) erau pentru încheietura mâinii. Ponderea acestui segment în portofoliul general de wearable-uri al Xiaomi a scăzut de la T4 2018, când au reprezentat 81,8% din livrări. Acest lucru reflectă o tendință în creștere față de alte segmente de dispozitive, precum hearble și, într-o măsură mai mică, de ceasuri în China. În tot anul 2019, producătorul a vândut 41,7 milioane de unităţi.

Samsung a terminat pe locul al treilea datorită unui portofoliu puternic de produse, precum și mai multor mărci pe care le deţine, inclusiv JBL și Infinity. Cheia succesului său a fost ceasurile sale inteligente Galaxy Active și Active 2, notează specialiştii IDC. Sud-coreeni au vândut 30,9 milioane de dispozitive, dintre care 10,5 milioane în ultimul trimestru.

În ciuda presiunii politice, Huawei și-a crescut livrările de dispozitive purtabile cu 63,4% în T4 şi cu 148,8% în total (27,9 milioane de unităţi). Brăţările au reprezentat marea majoritate a volumului, dar cele mai mari au fost ceasurile, ceasurile pentru copii şi GT2. Huawei a adăugat, de asemenea, câteva dispozitive noi în portofoliul său.

Fitbit a închis Top 5, cu 15,9 de device-uri vândute la nivelul anului 2019, fiind în creştere pentru prima dată după doi ani consecutivi de scădere a volumului. Compania se baza încă pe trackerele sale de fitness, însă ceasurile sale inteligente au atins totuși un nou record, cu șase milioane de unități livrate pe parcursul anului, datorită lansării versiunii sale 2 și a reducerilor de preţ pentru modelele Versa Lite și Ionic.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO