Vânzările de smartphone-uri din România, în creştere cu 25% anul acesta. Ce preferinţe au românii

Piaţa românească de smartphone-uri este în creştere cu 20% în acest an faţă de 2015 ca volum, şi cu 25% ca valoare, iar cele mai multe dispozitive - 70% - sunt vândute de operatorii telecom, potrivit datelor prezentate de Asus România la evenimentul de lansare a smartphone-ului Zenfone 3 pe piaţa locală.
Economica.net - mie, 05 oct. 2016, 10:06
Vânzările de smartphone-uri din România, în creştere cu 25% anul acesta. Ce preferinţe au românii

Piaţa românească de smartphone-uri este în creştere cu 20% în acest an faţă de 2015 ca volum, şi cu 25% ca valoare, iar cele mai multe dispozitive – 70% – sunt vândute de operatorii telecom, potrivit datelor prezentate de Asus România la evenimentul de lansare a smartphone-ului Zenfone 3 pe piaţa locală.

Majoritatea românilor se orientează către smartphone-uri cu un preţ de raft (la liber) până în 200 de euro, care acaparează 70% din vânzări.

Jumătate dintre telefoanele vândute în România au ecran cu diagonala de peste 5 inci, 15% între 4 inci şi 4,9 inci, iar 13% între 4 şi 4,4 inci.

Telefoanele cu procesor cu patru nuclee (quad core) au 60% din piaţă, urmate la mare distanţă de dispozitivele cu două nuclee (dual core), cu 16%, respectiv opt nuclee (octa core), cu o cotă de 15%.

În acest context, Asus atacă segmentul upper-mainstream cu ZenFone 3, prezentat ca un dispozitiv care oferă o experienţă de utilizare premium la un preţ mai accesibil faţă de vârfurile de gamă concurente.

ZenFone 3 pleacă de la un preţ de referinţă de 1.499 lei în România pentru varianta de 5,2 inci, respectiv 1.849 lei pentru modelul de 5,5 inci.

Asus speră să vândă 200.000 de unităţi în România în primul an de la lansare, potrivit oficialilor companiei.

Telefonul este construit din metal şi sticlă, iar ecranul are rezoluţie full HD indiferent de mărimea aleasă. Este dotat cu procesor octa-core de la Qualcomm şi vine în două variante hardware: 32 GB stocare intermă şi 3 GB memorie RAM sau 64 GB stocare şi 4 GB RAM. Spaţiul de stocare poate fi extins cu card microSD. Camera principală are o senzor de 16 megapixeli cu stabilizator optic şi poate înregistra video 4K. Bateria are capacitate de 2.600 mAh în varianta de 5,2 inci, respectiv 3.000 mAh pentru modelul de 5,5 inci. Conectivitatea este asigurată printr-un port USB Type-C. ZenFone 3 vine cu Android 6.0.1 Marshmallow.

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...