1EUR = 4.8365 RON | Bucureşti 30 º

News

Vânzările de smartphone-uri, în declin după primul trimestru. Huawei sfidează piaţa, cu o creştere de peste 50%

Provocările pe piața smartphone-urilor continuă în primul trimestru al anului 2019, volumul livrărilor fiind în scădere cu 6,6% față de anul trecut, potrivit datelor preliminare furnizate de International Data Corporation (IDC).

02 mai, 2019 | ECONOMICA.net

Producătorii de telefoane mobile au livrat un total de 310,8 milioane de unități în primul trimestrul, acesta fiind cel de-al șaselea trimestru pe declin. În primele trei luni ale anului trecut au fost livrate 332,7 milioane de telefoane.

"Rezultatele acestui trimestru reprezintă un semn clar că 2019 va fi un alt an cu probleme pentru piaţa de smartphone-uri la nivel mondial", se arată în raportul IDC.

Singurul producător care a înregistrat o creştere a vânzărilor a fost Huawei, care a depăşit din nou Apple.

"Piața globală a smartphone-urilor continuă să fie provocată în aproape toate domeniile, dar Huawei a reușit să crească vânzările cu 50%, ceea ce înseamnă nu numai o cota de piață formtă din doi digiţi, ci și apropierea de liderul de piață Samsung".

Samsung rămâne lider de piaţă, însă cu o scădere de 8,1% față de anul anterior, compania a vândut 71,9 milioane de unități. Coreenii mai au o cotă de piață de 23,1%, cu 0,4% mai mică decât în urmă cu un an.

Huawei revine pe locul doi şi este singurul furnizor de smartphone din vârful pieței, care obţinut o creştere a volumelor în cursul trimestrului trecut. Compania chineză a livrat 59,1 milioane de smartphone-uri, în urcare cu 50,3% şi a înregistrat o cotă de piață de 19%.

Apple a avut un prim trimestru plin de provocări înregistrând o scădere anuală de 30,2%, la 36,4 milioane de smartphone-uri. Cota de piață a companiei americane s-a redus de la 15,7% în perioada ianuarie-martie a anului trecut, la 11,7% în prezent.

Restul clasamentului este ocupat de alți trei producători chinezi. Xiaomi are locul 4, iar Vivo și Oppo apar la egalitate pe locul 5. Dintre aceștia, doar Vivo este pe plus față de anul anterior, semn că și producătorii chinezi sunt afectați de concurența acerbă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO