1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 10 º

News

Vânzările de smartphone-uri Nokia au scăzut în trimestrul patru, după trecerea diviziei la Microsoft

Nokia a anunţat vânzări în scădere puternică pentru trimestrul al patrulea la divizia de telefoane mobile, o posibilă lovitură pentru Microsoft, care a convenit anul trecut, după mai multe trimestre consecutive de creşteri, să preia afacerea de la compania finlandeză pentru 5,4 miliarde euro.

23 ian, 2014 | Mediafax

Tranzacţia a fost anunţată în luna septembrie, ambele companii subliniind atunci că trendul ascendent al vânzărilor de telefoane şi smartphone-uri Nokia reprezintă principalul argument pe care este fundamentat pariul uriaş al Microsoft, notează Wall Street Journal.

În pregătirea sezonului sărbătorilor de iarnă, Nokia a lansat o gamă largă de smartphone-uri Lumia şi chiar o tabletă, încercând însă fără succes să antreneze cererea.

Veniturile diviziei de telefoane mobile a Nokia au scăzut în ultimele trei luni ale anului trecut cu 29% faţă de aceeaşi perioadă din 2012 şi cu 4,5% faţă de nivelul din trimestrul al treilea.

Nokia a reuşit să vândă 8,2 milioane de smartphone-uri Lumia în trimestrul al patrulea, care include perioada de cumpărături din preajma sărbătorilor de iarnă, faţă de 8,8 milioane de unităţi în trimestrul al treilea.

Directorul general al Nokia, Timo Ihamuotila, a subliniat joi că grupul a livrat anul trecut un total de 30 milioane de smartphone-uri Lumia echipate cu sistemul de operare Microsoft Windows Phone, faţă de 13,3 milioane în 2012. Totuşi, vânzările sunt cu mult sub ţinta de 50 milioane unităţi pe an estimată de Microsoft pentru a recupera investiţia în preluarea diviziei Nokia, iar trendul descendent din ultimele trei luni ale anului trecut este îngrijorător.

Livrările de telefoane mobile fără funcţii avansate au stagnat în trimestrul al patrulea, înregistrând astfel performanţe mai bune decât vânzările de smartphone-uri.

Nokia a precizat că scăderea vânzărilor de smartphone-uri a fost cauzată de poziţia puternică a platformelor concurente şi de tranziţia dificilă către sistemul de operare Windows Phone.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO