1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

News

Vânzările de tablete se întorc pe creştere, impulsionate de lansarea unor produse noi. Topul producătorilor

Piața mondială a tabletelor a revenit pe creștere în trimestrul al treilea al anului 2019, cu un avans de 1,9%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 37,6 milioane de unități livrate la nivel global, conform datelor preliminare ale International Data Corporation (IDC).

17 noi, 2019 | ECONOMICA.net

Apple rămâne preferatul utilizatorilor, care reuşeşte să obţină cu noua gamă iPad Pro o creştere anuală de 21,8%, respectiv 31,4% cotă de piaţă. Rezultate similare au fost obţinute şi de gigantul Amazon, care a luat locul doi, ocupat de obicei de Samsung. Amazon a obţinut o creşterea anuală de 25,6% a vânzărilor şi o cotă de piaţă de 14,5%.

Samsung a ajuns, aşadar, pe locul al treilea, cu o scădere abruptă de 13,9% a livrărilor, care au totalizat 4,6 milioane de unităţi. Seria Tab A continuă să fie incredibil de populară şi a reprezentat mai mult de jumătate din livrările Samsung, în timp ce seria Tab S a ajutat la creșterea profilului companiei ca furnizor de tablete Android premium.

Huawei a livrat 3,6 milioane de unități în T3, în scădere cu 4,4% de la an la an. Compania s-a confruntat cu presiuni constante din partea Statelor Unite, iar acest lucru s-a resimţit în vânzări.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO