1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

News

Vânzările de tablete vor depăşi pentru prima dată livrările de PC-uri în trimestrul al patrulea

Vânzările de tablete, precum iPad şi Kindle Fire, le vor depăşi pentru prima dată pe cele de PC-uri în trimestrul al patrulea, susţinute de comenzile din perioada sărbătorilor de iarnă, potrivit analiştilor firmei de cercetare IDC, citaţi de Financial Times.

12 sep, 2013 | Mediafax

Schimbarea evidenţiază noua "eră post-PC" preconizată de cofondatorul Apple Steve Jobs şi vine la numai trei ani după ce compania americană a lansat tableta iPad.

În pofida evoluţiei din trimestrul al patrulea, livrările totale anuale de PC-uri, incluzând desktopuri şi laptopuri, le vor depăşi în continuare pe cele de tablete până în 2015, potrivit IDC.

Astfel, pe o piaţă care include şi smartphone-urile, livrările de PC-uri vor înregistra o cotă de 20,2% în acest an, cele de tablete se vor situa la 14,6%, în timp ce smartphone-urile vor reprezenta 65% din vânzări.

IDC se aşteaptă ca, odată încheiat procesul de impunere a tabletelor pe piaţă, să înceapă o altă tranziţie şi anume ascensiunea hibridelor smartphone-tabletă, cu ecrane de 5 inci sau mai mari.

"Lumea dispozitivelor mobile a înregistrat mai multe cicluri de canibalizare, pe diferite categorii, iar în ultimii ani procesul s-a concentrat pe canibalizarea vânzărilor de PC-uri de către cele de tablete. În următoarele 12-18 luni, ne aşteptăm ca smartphone-urile mari, numite «phablet», să înceapă să câştige din piaţa tabletelor mai mici, contribuind astfel la un avans mai lent al livrărilor de tablete", a declarat vicepreşedintele IDC Bob O'Donnell.

În mare parte, creşterea la nivelul industriei va fi asigurată de vânzările de smartphone-uri ieftine, notează IDC. Peste două treimi din piaţa dispozitivelor cu conexiune la internet, estimată la 622 miliarde de dolari în acest an, va fi asigurată de smartphone-uri şi tablete ieftine, cu preţuri mai mici de 350 de dolari.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO